x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doriti un audiobook?

Doriti un audiobook?

de Sebastian S. Eduard    |    29 Sep 2006   •   00:00
Doriti un audiobook?
CARTE
Editura Humanitas propune trei titluri... vorbite. Altfel spus audiobook-uri.

UN ALT CARAGIALE. Andrei Plesu ne propune cateva texte selectate de el din opera lui Ion Luca Caragiale. "Va voi citi doua serii de texte care vorbesc despre doua chipuri ale lui Ion Luca Caragiale. Mai intai despre un Caragiale mai putin cunoscut si apoi despre un Caragiale mai putin vesel, mai grav, uitat de amatorii de zeflemea", spune Andrei Plesu.

SENSO. In lectura Danielei Nane va propunem "Senso". Acesta e numele unui film al lui Visconti, poate cel mai reusit dintre ele. Povestea din film porneste de la un mic roman. O carte azi uitata, o bijuterie literara, scrisa la sfarsit de secol XIX de un personaj interesant al epocii. Pe autor il cheama Camillo Boito.

Furie, disperare, deznadejde, pasiune. Eroina din roman si din film e un personaj care nu poate fi uitat. Ea seamana intrucatva cu personajele feminine ale lui Stendhal, dar are si mai multa forta.

GHIDUL NESIMTITULUI. Nesimtirea este un virus redutabil, cu instalare rapida si efecte demolatoare. Ea se instaleaza in aproapele anonim, dar ii afecteaza mai mult pe cei din jur. Nesimtitul devine pe zi ce trece o prezenta constanta, greu de evitat si imposibil de strunit. Nesimtitul nu are un cod de reguli, dar se comporta ca si cum l-ar avea. Insa nici macar el nu detine toate parghiile mestesugului. E imperfect si are nevoie de indrumari. Exact asta face Ghidul nesimtitului - furnizeaza reglajele necesare celor ispititi de performanta in domeniu.

semnale Editoriale

Asigurare pentru moarte

EDITURA LEDA.Cand isi publica a doua capodopera, "Asigurare pentru moarte" (1963), autorul, James M. Cain, se amuza sa-si confrunte din nou cititorul cu o parte mai putin curata a realitatii. Romanul e o radiografie a duplicitatii, a culpabilitatii si a pasiunii obsesive. Un agent de asigurari intalneste o femeie atragatoare care vrea sa scape de sot, iar el nu ezita s-o ajute. Acesta stie sa insceneze un accident pentru care despagubirile ar atinge sume imense. Cei doi complici vor avea insa de dejucat actiunile firmei de asigurari si de adormit banuielile politiei.

Mesagerul

EDITURA HUMANITAS. Celebrul roman al lui Hartley a fost ecranizat in 1970, avandu-l ca scenarist pe Harold Pinter, in regia lui Joseph Losey, cu Julie Christie si Alan Bates in rolurile principale, pelicula fiind distinsa cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes in 1971. Mesagerul este o poveste magica si emotionanta despre prezent si trecut, despre inocenta si cunoastere, despre trecerea de la fericirea simpla a copilariei la emotiile chinuitoare ale lumii adulte.

Nopti cu ploi si stele

EDITURA NEMIRA. Romanul este istoria unei veri, in care patru straini se intalnesc intr-o taverna din Grecia. Veniti din Irlanda, America, Germania si Anglia, ei si-au lasat casele, si-au abandonat trecutul. O socanta tragedie ii aduce cu totul intamplator impreuna. Ajutati de o irlandeza stabilita intr-un sat grecesc de multa vreme, ei vor reusi sa-si regaseasca seninatatea. Volumul e "o poveste scrisa cu simplitatea si caldura specifice stilului autoarei Maeve Binchy, in care dragostea triumfa si greselile pot fi indreptate. O poveste frumoasa ca o speranta!" (Herald Tribune)

Cartea snobilor

EDITURA PARALELA 45. Departe de a vorbi doar despre snobul societatii victoriene, scriitorul descrie, cu mare verva satirica, un profil uman in care predomina impostura. "Cartea snobilor" reuneste foiletoanele publicate de Thackeray intr-o revista umoristica in anii tineretii. Incercand "sa adulmece snobii de-a lungul istoriei", el ne introduce intr-un univers fascinant in care regasim tipologii extrem de nuantate: de la snobul relativ si snobul absolut pana la snobul literar sau la cel de la tara. Scrisa cu o ironie pe alocuri agresiva si chiar cu un sarcasm care nu-si gaseste rival decat in Swift, cu tuse de grotesc sau absurd, cartea exceleaza si prin umorul de cea mai buna calitate.

×