x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dresda - Intervenţie a poliţiei pentru tăierea unui fag centenar

Dresda - Intervenţie a poliţiei pentru tăierea unui fag centenar

de Jurnalul National    |    15 Ian 2008   •   00:00

Un amplu dispozitiv poliţienesc a fost necesar marţi pentru a se putea trece la tăierea unui fag centenar în oraşul german Dresda, în condiţiile în care un grup de ecologişti încercau să evite doborârea copacului

Un amplu dispozitiv poliţienesc a fost necesar marţi pentru a se putea trece la tăierea unui fag centenar în oraşul german Dresda, în condiţiile în care un grup de ecologişti încercau să evite doborârea copacului - informează agenţia spaniolă de presă EFE. Zece membri ai organizaţiei ecologiste “Robin Wood” ocupaseră de la 12 decembrie ramurile copacului bătrân de peste 300 de ani, a cărui tăiere fusese decisă de autorităţile locale pentru a facilita construirea unui nou pod peste fluviul Elba. Ecologiştii, care au sărbătorit Crăciunul şi Anul Nou în ramurile uriaşului arbore, au fost daţi jos cu forţa marţi dimineaţă de poliţie, care a desfăşurat zeci de agenţi pentru această operaţiune. Ecologiştii încercau să ducă o campanie simbolică împotriva podului, a cărui construire a început în luna noiembrie.

 

Potrivit ecologiştilor, construcţia podului ar distruge, între altele, habitatul liliacului “Rhinolophus hipposideros”. Acestor critici s-au alăturat cele ale Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), care a ameninţat că va retrage statutul de Patrimoniu al Umanităţii acordat Văii Elbei, considerând că lucrarea de inginerie va afecta panorama asupra oraşului Dresda, supranumit “Florenţa de pe Elba”. Autorităţile şi alţi partizani ai construcţiei argumentează că noul pod va descongestiona traficul prin centrul urban. Cei care se opun invocă, la rândul lor, probleme estetice şi de mediu.

×
Subiecte în articol: magazin