x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun E criză mare! FBI cere unui urmărit să returneze GPS-ul cu care era supravegheat

E criză mare! FBI cere unui urmărit să returneze GPS-ul cu care era supravegheat

09 Oct 2010   •   00:00
E criză mare! FBI cere unui urmărit să returneze GPS-ul cu care era supravegheat
0-133550-gpstrackingdevice.jpgUn tânăr american a descoperit că era urmărit de FBI, după ce şi-a dus maşina la reparat la un service auto. Mecanicii au găsit un dispozitiv de urmarire prin GPS sub podeaua autoturismului său. După ce tânărul a publicat online poze cu dispozitivul, el a fost contactat de agenţi guvernamentali care doreau să recupereze GPS-ul.

Cetăţean american, Yassir Afifi este student la Mission College din Santa Clara, California. Tatăl său, un fost activist islamist din Statele Unite, a murit în urmă cu un an în Egipt, în condiţii rămase încă neelucidate. Afifi consideră că decesul tatălui său ar putea constitui motivul pentru care s-ar afla sub supravegherea FBI, şi că nimic altceva din activitatea sa nu ar fi putut genera interesul organizaţiei guvernamentale în ceea ce-l priveşte.
Aparatul a fost depistat în momentul în care Afifi şi-a dus maşina la un service, pentru un schimb de ulei. Mecanicul auto care efectua schimbul de ulei a sesizat prezenţa dispozitivului sub podeaua maşinii şi l-a dizlocat destul de uşor din locul în care fusese fixat.
GPS-ul găsit este utilizat doar în acţiunile de urmărire executate de poliţia americană era ataşat de autoturism cu un magnet, alături de un acumulator şi un emiţător radio.

Afifi a declarat că ulterior publicării imaginilor pe internet a fost vizitat de şase agenţi federali, şi că unul dintre aceştia i-ar fi spus că au venit să recupereze dispozitivul pe care l-a găsit, motivând că acesta este o proprietate federală şi că are un cost ridicat. Studentul mai spune că agentul cu care a discutat l-ar fi ameninţat că dacă nu cooperează situaţia sa ar putea deveni dificilă.

Purtatorul de cuvânt al biroului FBI din San Francisco a declarat, pentru Wired.com, că există o anchetă în desfăşurare care îl vizează pe Afifi, dar nu a confirmat că dispozitivul găsit de acesta aparţine FBI.

×
Subiecte în articol: lumea