x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Eclipsă totală de soare în Pacificul de sud

Eclipsă totală de soare în Pacificul de sud

12 Iul 2010   •   00:00
Eclipsă totală de soare în Pacificul de sud

O eclipsa totala de soare s-a produs duminica in Pacificul de sud, mii de turisti si specialisti urmarind fenomenul de pe Insula Pastelui, transmite BBC. Eclipsa, care a fost vizibila doar dintr-o parte a insulei, a putut fi observata pana in Chile si Argentina.



Eclipsa a inceput la ora 21.15 (ora Romaniei) la circa 700 de km sud-est de Tonga, ajungand in Insula Pastelui la ora 23.11 (ora Romaniei).

Circa 4.000 de turisti si astronomi au mers in Insula Pastelui pentru a urmari fenomenul. Autoritatile au luat masuri de securitate speciale, in special la locurile sfinte de pe insula.

"A fost ca si cum am fost noaptea intr-un stadion, in care era lumina artificiala. Eram ca intr-o camera intunecata, luminata de un bec de 10 wati. Cerul era perfect albastru, iar vantul a indepartat norii. Toata lumea a aplaudat", a declarat un oficial local.

In Tahiti, acolo unde a inceput eclipsa, oamanii care urmareau finala Cupei Mondiale la televizor au iesit in strada sa vada fenomenul. "A fost ca si cum soarele zambea", a declarat un copil in varsta de opt ani, Hinanui.

Eclipsa totala de soare are loc atunci cand soarele este obturat complet de luna, iar lumina stralucitoare a soarelui este inlocuita de silueta intunecata a lunii.

×
Subiecte în articol: lumea