x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Emil Boc, acuzat că foloseşte banii publici în campania electorală

Emil Boc, acuzat că foloseşte banii publici în campania electorală

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Mai 2008   •   00:00
Emil Boc, acuzat că foloseşte banii publici în campania electorală
PSD Cluj l-a acuzat, luni, pe primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, că îşi face campanie electorală pe bani publici, prezentînd în sprijinul acuzaţiilor o serie de fotografii şi filmuleţe în care se vede cum o persoană montează clipuri cu candidaţi ai PD-L, noaptea, într-o încăpere a primăriei.

VOR TRANSPARENŢĂ. Imaginile prezentate de preşedintele PSD Cluj-Napoca şi candidat la Primăria Cluj-Napoca, Remus Lăpuşan, arată cum un bărbat lucrează într-un program de montaj la imagini în care se distinge sigla PD-L şi membri de partid. Activitatea are loc, potrivit imaginilor de localizare prezentate de PSD, la etajul II al Primăriei Cluj-Napoca. "Îl acuzăm pe domnul primar Emil Boc, candidat la Primărie, că foloseşte bani publici în interesul domniei sale şi în interesul PD-L. Un asemenea birou de campanie nu avea ce să caute în sediul Primăriei Cluj-Napoca, sunt bani publici care se folosesc în interes personal şi nu mi se pare normal acest lucru. Să se gîndească că a promis transparenţă în cheltuirea banului public şi că activitatea de campanie va fi separată de cea administrativă, dar nu a făcut acest lucru”, a declarat Lăpuşan, în cadrul unei conferinţe de presă. Candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca a mai afirmat că primarul în exerciţiu ar trebui să plătească pentru echipamentele municipalităţii pe care le-ar fi folosit în scop electoral: "Ar fi puţin să înceteze, cred că ar trebui să plătească pentru acest lucru, pentru că sunt banii noştri”.

ACTIVITATE LEGALĂ. Emil Boc a răspuns, luni, acuzaţiilor, în cadrul unui briefing de presă, afirmînd că echipamentul este cumpărat de PD-L şi este folosit din 2005, pentru montarea imaginilor cu care primarul se prezintă la emisiuni TV la posturi locale, în care vorbeşte despre activitatea sa: "Este iarăşi o manipulare. Realitatea este următoarea: există o încăpere de 8-10 mp unde, de trei ani de zile, pregătesc acele materiale cu care mă duc în emisiuni, pe baza activităţii Primăriei, iar acum, în campanie electorală, s-a lucrat la raportul primarului pe patru ani, raport care a fost prezentat în imagini, pe posturile de televiziune. Menţionez faptul că celelalte materiale electorale, ale mele, ale lui Alin Tişe, au fost făcute de către filme specializate şi veţi primi decontul aferent şi contractele în cauză”. Primarul a mai spus că aparatura folosită, care costă în jur de 50.000 de lei, nu a fost cumpărată din banii Primăriei Cluj-Napoca, ci din cei banii partidului, care îl sprijină în activitatea de edil-şef al municipiului: "Niciun leu din banii clujeanului nu se foloseşte pe vreun material electoral al meu sau al lui Alin Tişe (candidatul PD-L la preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj). Nu am vrut să folosesc nici un ban de la primărie, deşi, subliniez, puteam să fac acest lucru, acel echipament media să îl achiziţionez din bani publici”.

×
Subiecte în articol: magazin cluj-napoca