Mai mult de trei sferturi din populaţia bătrănului continent nu imparte optimismul clasei politice europene cu privire la chestiunea globalizării.
Mai mult de trei sferturi din populaţia bătrănului continent nu imparte optimismul clasei politice europene cu privire la chestiunea globalizării.
Consecinţe. Marea majoritate a cetăţenilor Uniunii Europene privesc cu neincredere argumentele economice prezentate mereu şi mereu de elita politică. Tema generală a deschiderii pieţelor pe plan mondial accelerează teama in consecinţele globalizării, mai ales in ceea ce priveşte adăncirea diferenţelor economice dintre păturile sociale. Altfel spus, săracii devin tot mai săraci, iar bogaţii tot mai bogaţi. Cum leit-motivul nu e deloc nou, diferenţa o face distanţa. Căci e una să vezi la televizor cum se moare de foame ăn Africa şi altceva ca sărăcia să-ţi bată tocmai ţie la uşă. Ca urmare, numeroşi cetăţeni ai Europei se pronunţă pentru o impozitare crescută a celor cu venitui mari şi foarte mari, anunţă Financial Times. Â
Sondaj. Concluzia de mai sus vine ca urmare a unui studiu ce-a "luat la intebări" cinci state europene, dar şi SUA. 1000 de persoane din Marea Britanie, Spania, Franţa, Italia, Germania şi Statele Unite au răspuns intrebărilor comisiei de analiză. Astfel reiese că, doar o treime din nemţi sau lăsat convinşi de oamenii politici că fenomenul globalizării economice va avea efecte pozitive, poate şi datorită increderii generale in forţa economică a "motorului europei", mai ales la capitorul industrie şi exporturi. Rezultate incă bune, avănd in vedere că in Marea Britanie, Franţa, Spania şi SUA, abia o 5% din populaţie susţine această teză, in vreme ce doar unul din patru italieni privesc un astfel de viitor cu incredere.
Cu toate acestea, fiecare susţine că propria economie este cu siguranţă pregătită să facă faţă fenomenului globalizării economice. Defectele democraţiei... Fiecare işi dă cu părerea...