x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Extratereştrii sunt sensibili la Twitter

Extratereştrii sunt sensibili la Twitter

de Sînziana Stancu    |    22 Iul 2010   •   00:00

Fenomenul reţelelor de socializare nu mai cunoaşte graniţe... nici chiar în spaţiu.



Cercetătorii susţin că nici măcar extratereştii nu au rămas insensibili la reţele de comunicare în genul celei de socializare Twitter. Din contră, sunt aproape convinşi că locuitorii de pe alte planete comunică de mult cu noi, folosind "ciripitul"("tweet") cosmic pentru a ne transmite diferite mesaje, pe care noi însă nu reuşim să le descifrăm.

Fraţii gemeni James şi Gregory Benford, fizicieni specializaţi în studiul microundelor (primul ­ n.r.) şi în astrofizică (al doilea ­ n.r.), au ajuns la concluzia că experţii  implicaţi în programul american SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) au abordat eronat fenomenul comunicării cu alte civilizaţii. Fraţii Benford susţin că extratereştii ne trimit de zeci de ani mesaje scurte din spaţiu, folosind "ciripitul" cosmic, un sistem mai eficient şi mai puţin risipitor de resurse ale Universului.  


SEMNALUL "WOW"
Fraţii Benford amintesc de semnal "WOW" perceput la data de 15 august 1977, cu o noapte înainte de moartea lui Elvis Presley, în timp ce un cercetător lucra la radiotelescopul "Big Ears" al Universităţii  din Ohio. Remarcabilul semnal radio a ţinut 72 de secunde şi a fost poreclit "WOW", după comentariul lăsat pe foaia de hârtie pe care cercetătorul Jerry Ehman a încercat să descifreze semnalul, dar nu a reuşit. Şi aşa i-a rămas numele. Se pare că semnalul venea de undeva din constelaţia Săgetătorului. Acest mesaj avea exact frecvenţa pe care cei doi cercetători californieni speră să găsească mesaje de la extratereştri. Nimeni nu a ştiut în vremea respectivă să interpreteze mesajul, el rămânând "misterul secolului XX", iar acesta nici nu a mai fost repetat vreodată, au reamintit specialiştii californieni, citaţi de Daily Mail.

×
Subiecte în articol: lumea