x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Facerea de bine

Facerea de bine

de Vlad Teodorescu    |    03 Iun 2008   •   00:00

19:12 • "Reconfirm ceea ce am spus şi cu alte ocazii, obiectivul PSD e blocarea PD-L, recomandarea noastră este să vină la vot şi să voteze împotriva administraţiei Videanu. Votaţi împotriva lui Vasile Blaga!". Aşa suna îndemnul lui Mircea Geoana la nici 48 de ore de la pierderea de catre PSD, pe mîna lui, a alegerilor pentru Primaria Generală.



"Reconfirm ceea ce am spus şi cu alte ocazii, obiectivul PSD e blocarea PD-L, recomandarea noastră este să vină la vot şi să voteze împotriva administraţiei Videanu. Votaţi împotriva lui Vasile Blaga!". Aşa suna îndemnul lui Mircea Geoana la nici 48 de ore de la pierderea de catre PSD, pe mîna lui, a alegerilor pentru Primaria Generală.

Imediat după anunţarea numărătorii din buza urnei, numărătoare care i-ar fi făcut să roşeascăa pînă şi pe cei mai înfocaţi adepţi ai partidului prezidenţial, nu puţini au fost aceia care s-au înghesuit să se regăsească în poza de familie lîngă Oprescu, chiar dacă era trecut doar pe locul doi. Dădea bine la CV. Abia a doua zi, cînd BEM a pus lucrurile pe făgaşul normal şi a dat doctorului ceea ce este al doctorului, s-au înghesuit să rupă gardul pe langa staff-ul de campanie mesagerii celorlalte partide rămase cu buza umflată după primul tur.

Trebuie spus că Oprescu nu este chiar atît de tare pe cît pare sau pe cît vrea el să o arate. Şi sînt convins că are nevoie şi el, din cînd în cînd, să-l treacă cineva strada. Dar de data aceasta, acceptarea unui ajutor explicit ar echivala cu o arma letală, cu un bisturiu îndreptat catre propriul organism. A primi acum sprijinul PSD echivalează cu acceptarea cadoului otravit. Şi apropos de traversatul străzii…poate că omu’ vrea s-o treaca pe la alta culoare a semaforului.

Înca o data un cuvînt bun despre Cristian Diaconescu, mult mai uman şi mai carismatic în postura de ononabil perdant decît în cea de candidat fără de noroc. În pofida valului pro Oprescu creat în PSD, el a refuzat să se puna în situaţia soţului căruia dupa ce ii iei nevasta se mai oferă să-ţi fie şi cavaler de onoare, anuntînd că nu votează cu doctorul.

Ba cred că Diaconescu este unul din cei care au cîştigat enorm în maturitate politică în urma scrutinului de duminică, demonstrînd  că eşecul în alegeri a însemnat, pentru domnia sa, un pas înainte.

Transformîndu-l pe Oprescu într-un fel de Busuioc al politicii româneşti, despre care e de bine să spui că l-ai ajutat şi că ai crezut tot timpul în el chiar dacă l-ai trimis la mistrie şi cancioc, Mircea Geoana nu face decît să încerce discreditarea fostului său coleg de partid. Fiindcă întocmai ca în cazul Băsescu –Blaga, o eventuală victorie a independentului i-ar putea arunca în aer speranţele de şefie şi scaunul de la partid.

  • Material exclusiv online ce apare la orele 18 fix

×
Subiecte în articol: magazin