x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Faceţi cunoştinţă cu primul european! Chipul umanoidului descoperit în România, reconstituit

Faceţi cunoştinţă cu primul european! Chipul umanoidului descoperit în România, reconstituit

05 Mai 2009   •   00:00
Faceţi cunoştinţă cu primul european! Chipul umanoidului descoperit în România, reconstituit

Oamenii de ştiinţă britanici au reuşit să reconstituie chipul primului umanoid din Europa, ale cărui rămăşite au fost descoperite în Romania, în 2002.

Potrivit Daily Mail, cercetătorii nu au reuşit să afle dacă strămoşul europenilor era bărbat sau femeie.

Chipul umanoidului a fost reconstituit pe baza rămăşiţelor descoperite, vechi de 35.000 de ani: o bucată de craniu şi de mandibulă.

Cercetătorul Richard Neave a reconstituit faţa strămoşului europenilor pentru o emisiune de televiziune, "The Incredible Human Journey", despre originile rasei umane şi a evoluţiei omului.
antena3.ro

Chipul primului umanoid european este închis la culoare. Oamenii de ştiinţă au vrut să reflecte în acest fel origine africane ale acestuia.

În mare parte, trăsăturile umanoidului sunt asemănătoare cu cele ale omului modern. Totuşi, fizionomia primului european conţine şi unele trăsături arhaice, molarii fiind extrem de mari.

"Este foarte ciudat. Când m-am uitat la această faţă, nu mi-a venit să cred că privesc chipul unei persoane care a trăit acum 40.000 de ani.", a spus antropologul Alice Roberts. Aceasta consideră că faţa primului umanoid european este un amestec al trăsăturilor actualelor rase.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: lumea