x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fata cu 1000 de feţe

Fata cu 1000 de feţe

de Oana-Maria Baltoc    |    23 Mai 2008   •   00:00

Denumită de presa internaţională “fata cu 1.000 de feţe”, graţie trăsă­tu­ri­lor fizice deosebite, care îi permit să se transforme spectaculos de la o pre­zentare de modă sau campanie publi­citară la alta, românca Diana Dondoe se numără printre cele mai bine cotate modele din lume.

Topmodelul Diana Dondoe vrea să lucreze ca jurnalist

Denumită de presa internaţională “fata cu 1.000 de feţe”, graţie trăsă­tu­ri­lor fizice deosebite, care îi permit să se transforme spectaculos de la o pre­zentare de modă sau campanie publi­citară la alta, românca Diana Dondoe se numără printre cele mai bine cotate modele din lume.

În ce campanii publicitare eşti implicată în acest moment?

Ultimele campanii publicitare sînt La Perla, cu care am avut şi un contract pentru doi ani, noul parfum şi liniile de cosmetice Thierry Mugler şi Tiffanys.

Ce îţi doreşti să faci în anul de pauză pe care spuneai că vrei să ţi-l rezervi după ce te vei  re­tra­ge din modelling?

Aş vrea să fac o excursie cu Orient Express-ul, să merg în Japonia într-un onsen (o casă tra­diţională japoneză), să-mi cumpăr o casă de vacanţă undeva în Ro­mânia...

Spre ce alt domeniu te vei în­drepta în momentul în care vîrsta nu-ţi va mai permite să faci mo­delling?

Am cîteva idei, dar deocamdată nu pot să mă gîndesc la asta ca la ceva concret. Mi-aş dori să realizez un documentar, să-mi dezvolt investiţiile şi, poate, să lucrez ca jurnalist.

Ai 25 de ani. Cîţi ani de acum înainte crezi că vei rămîne în top?

Sper eu, încă trei sau patru ani.

Eşti de acord cu faimoasa afirmaţie făcută de fostul top model Linda Evanghelista: “Nici nu ne dăm jos din pat pentru mai puţin de 10.000 de dolari”?

Da şi nu. Uneori te dai jos din pat şi pentru mai puţin, alteori nu te dai jos pentru mai mult. Ca să-ţi construieşti o carieră durabilă trebuie să ai grijă cu cine lucrezi şi ce imagine vrei să proiectezi.

Primeşti propuneri indecente?

Nu am primit propuneri indecente. Nu se pretează nimeni la astfel de jocuri, pentru că moda este o industrie de miliarde de dolari.

Ce îţi displace la meseria pe care o faci?

Singurul lucru care mă ucide legat de meseria mea este decalajul orar.

Cum ai reuşit să te ţii departe de influenţele negative din lumea modei?

Ştim cu toţii poveştile cu modele celebre im­plicate în scandaluri cu droguri. Este o alegere. Nu poţi şti cît de reale sînt poveştile despre droguri decît atunci cînd îţi petreci serile şi nopţile în cluburi sau la after-party-uri cu cei care o fac.

De ce ajung unele modele să sufere de anorexie? Există o cerere din partea agenţiilor sau a clienţilor pentru modele extrem de slabe?

În modă au fost dintotdeauna prezentate haine pe femei slabe. Nu ştiu dacă trebuie să ne uităm exclusiv la meseria de manechin. Cred că actriţele sînt mult mai prezente pe coperţile revistelor şi au un rol mult mai important în ceea ce priveşte acest mesaj. Anorexia este o boală şi atinge femei din orice mediu.

Ai avut parte şi de momente dificile, cînd ai fi vrut să renunţi la această meserie?

Uneori în fiecare săptămînă... De exemplu, atunci cînd m-am întors abia de o zi din Japonia şi a trebuit să plec a doua zi în Argentina.

Care este preţul pe care l-ai plă­tit pentru a ajunge la această per­formanţă?

20%, comisionul agenţiei.

Apropo, ai depăşit milionul de dolari pe an?

De euro...

Ai primit propuneri de a juca în filme. Ce roluri ţi s-au oferit?

În general, ţi se oferă roluri stereotip şi de aceea nu mă interesează ofertele. În România, la fel. Prefer să nu mă implic în acest domeniu decît să încarnez imaginea unei fete care habar nu are pe ce lume trăieşte.

Există un bărbat special în viaţa ta în acest moment? Te în­treb pentru că ai declarat că îţi do­reşti un copil…

Îmi doresc un copil cît mai curînd. Însă nu îmi place să vorbesc despre viaţa mea personală atîta timp cît bărbatul de lîngă mine nu are nici o legătură cu cariera mea.

Pe cînd un proiect în Ro­mâ­nia sau o nouă prezentare?  

În cu­rînd. Lucrez deja la un proiect legat de România. Deocamdată se află în faza iniţială, dar ce pot să vă spun este că se va desfăşura pe internet şi voi încerca să implic tinerii talentaţi sau pe cei care au ceva de spus.

×
Subiecte în articol: vedete