x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Formula 1 pe apă. Incepe nebunia la Mamaia

Formula 1 pe apă. Incepe nebunia la Mamaia

de Ovidiu Ciutescu    |    31 Aug 2007   •   00:00
Formula 1 pe apă. Incepe nebunia la Mamaia

Autorităţile constănţene au dispus restricţii in traficul din staţiunea Mamaia, unde se desfăşoară, de vineri pănă duminică, cursa de formula unu pe apă Class One Romanian Grand Prix, care reprezintă a patra etapă a circuitului mondial Class One World Powerboat Championship.


Autorităţile constănţene au dispus restricţii in traficul din staţiunea Mamaia, unde se desfăşoară, de vineri pănă duminică, cursa de formula unu pe apă Class One Romanian Grand Prix, care reprezintă a patra etapă a circuitului mondial Class One World Powerboat Championship.

Poliţia şi Jandarmeria Constanţa au comunicat că o serie de măsuri, menite să garanteze securitatea evenimentului, care au intrat in vigoare incepănd de vineri, de la ora 8.00., circulaţia rutieră nefiind afectată, insă autorităţile se aşteaptă la blocaje.

RESTRICŢII. Parcarea şi staţionarea pe bulevardul Mamaia vor fi interzise, de la intrarea in staţiune şi pănă in zona hotelului Rex. Indicatoarele ce permit staţionarea sau parcarea pe anumite porţiuni de drum de pe acest segment vor fi inlocuite cu unele de interdicţie. Accesul spectatorilor este permis pe spaţiul verde din zona hotelului Laguna, situat pe malul lacului Siutghiol, fiind interzis accesul cu autoturisme. Toate sensurile giratorii pănă in zona hotelului Rex vor fi desfiinţate, iar intoarcerea va fi interzisă pe tot acest sector de drum. Pe ambele sensuri ale bulevardului Mamaia, in staţiune au fost amenajate benzi de urgenţă, delimitate prin jaloane lăngă axul drumului, ce vor fi destinate exclusiv deplasării autoturismelor de intervenţie. De asemenea, Poliţia ii roagă pe conducătorii auto dornici să asiste la eveniment ca, pe căt posibil să parcheze autoturismele in afara staţiunii Mamaia şi să folosească, in interiorul staţiunii, mijloacele de transport in comun, ce vor fi suplimentate. Conducătorii auto pot folosi pentru parcarea autovehiculelor bulevardul Aurel Vlaicu (unde este recomandată parcare in unghi) şi parcările centreelor comerciale din Constanţa.

PROTECŢIE. Aproximativ 200 de poliţişti, jandarmi şi agenţi de pază ai Primăriei Constanţa vor supraveghea desfăşurarea evenimentului şi respectarea normelor impuse pentru fluidizarea traficului. Măsurile vor inceta in noaptea de 3 spre 4 septembrie, ora 24.00. Forţele de ordine vor patrula şi vor fi plasate din 300 in 300 metri, pe marginea carosabilului, alături de lucrători din cadrul celorlalte structuri implicate in organizarea evenimentului (Jandarmerie, Poliţie Comunitară, primărie, etc). De asemenea, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere vor patrula cu 20 motociclete din dotare. In zonele adiacente staţiunii, la intrare dinspre Constanţa şi ieşire spre Năvodari se vor afla dispozitive de agenţi de circulaţie, care ii vor indruma pe participanţii la trafic. Pe tot timpul evenimentului mai sunt interzise pescuitul, scăldatul, distribuirea şi consumul de băuturi alcoolice in zonele delimitate pentru vizionarea cursei. Poliţia estimează că numărul turiştilor şi spectatorilor de la Class One Romanian Grand Prix va depăşi 100.000 de persoane. Class One Romanian Grand Prix reprezintă a patra etapă a circuitului mondial Class One World Powerboat Championship, care se va desfăşura pe lacul Siutghiol din staţiunea Mamaia.

×
Subiecte în articol: magazin mamaia class one