x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Forţele de ordine israeliene au evacuat coloniştii care ocupau o clădire din Hebron

Forţele de ordine israeliene au evacuat coloniştii care ocupau o clădire din Hebron

04 Dec 2008   •   00:00

Forţele de ordine israeliene au început evacuarea unei case din Hebron (Cisiordania) ocupată de activişti de dreapta israelieni, în cursul violenţelor fiind rănite uşor aproximativ 20 de persoane, inclusiv membri ai forţelor de ordine, relatează site-ul ynetnews.com.



Presa israeliană relatează că cei 600 de agenţi ai forţelor de ordine au reuşit să evacueze clădirea în câteva minute. Ca reacţie la intervenţie, coloniştii israelieni au blocat o autostradă în apropiere de Ierusalim, unde au izbucnit confruntări între protestatari şi poliţie.

Potrivit Haaretz, în clădirea disputată erau aproximativ 250 de colonişti. Intervenţia a avut loc la câteva săptămâni după ce justiţia israeliană ordonase evacuarea clădirii.

Intervenţia i-a luat prin surprindere pe coloniştii care nu se aşteptau ca forţele de ordine să demareze o astfel de operaţiune în cursul zilei. Răniţii au fost transportaţi la două spitale din Ierusalim.

Există informaţii că la operaţiune au participat şi unităţi ale forţelor speciale care au folosit grenade de manevră şi gaze lacrimogene.

Coloniştii susţin că un activist de dreapta a fost rănit la cap în timpul evacuării.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea