x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Germania / Spune NU delirului securităţii!

Germania / Spune NU delirului securităţii!

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Iun 2008   •   00:00
Germania / Spune NU delirului securităţii!

Cîteva mii de persoane au protestat, sîmbătă, în circa 30 de oraşe germane faţă de recrudescenţa practicilor de supraveghere, a declarat un purtător de cuvînt al organizatorilor manifestţiei, citat de AFP.

Cîteva mii de persoane au protestat, sîmbătă, în circa 30 de oraşe germane faţă de recrudescenţa practicilor de supraveghere, a declarat un purtător de cuvînt al organizatorilor manifestţiei, citat de AFP.

PRO LIBERTATE. La Munchen au protestat 2.500 de persoane, la Hamburg circa 1.000, tot atîţia la Frankfurt, în timp ce pe străzile capitalei Berlin au ieşit 500 de persoane la apelul lansat de organizţia pentru apărarea libertăţilor civile "Grupul de lucru privind înregistrarea datelor" pentru a spune nu "nebuniei supravegherii, delirului securităţii şi înregistrării de date", a declarat Ricardo Cristof Remmert-Fontes, purtătorul de cuvînt al asociţiei. Asociţia, formată din militanţi pentru drepturile civile şi protecţia datelor personale, precum şi a utilizatorilor de Internet, a avertizat în privinţa posibilelor consecinţe ale acestor practici de supraveghere a comunicţiilor. Guvernul german a pregătit un pachet de măsuri care permite poliţiei să spioneze prin intermediul Internetului calculatoarele persoanelor suspectate de terorism. Executivul de la Berlin intenţionează, de asemenea, să acorde poliţiei judiciare o serie de competenţe rezervate pînă în prezent serviciilor secrete în cadrul luptei împotriva terorismului, precum instalarea de camere video la domiciliul suspecţilor sau în alte imobile pe care aceştia le frecventează. Reacţionînd la scandalul de spionaj care afectează cea mai mare companie europeană de telecomunicţii, Deutsche Telekom, ministrul german de Interne, Wolfgang Schauble, membru CDU, a amintit corporţiilor germane obligţia de a respecta informţiile personale. "Cetăţenii trebuie să poată avea siguranţa că protejarea datelor personale este, de asemenea, o prioritate a companiilor", a declarat acesta pentru publicţia Bild am Sonntag. Deutsche Telekom este afectată de la sfîrşitul săptămînii trecute de o serie de dezvăluiri privind practicile de spionare a datelor telefonice, chiar bancare, aparţinînd membrilor consiliului de administrţie şi jurnaliştilor cu scopul de a identifica sursa scurgerilor de informţii către presă.

×
Subiecte în articol: magazin