x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Google anunţă rezultate dezamăgitoare pentru 2007

Google anunţă rezultate dezamăgitoare pentru 2007

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Feb 2008   •   00:00
Google anunţă rezultate dezamăgitoare pentru 2007

10:33 • Google Inc a anunţat rezultate uşor dezamăgitoare în trimestrul al patrulea al anului 2007, pe fondul unei sporiri a cheltuielilor de capital şi a costurilor pentru publicitate, acţiunile companiei scăzând cu 6,5%. Venitul a crescut cu 51% la 4,827 miliarde dolari, puţin sub estimarile analiştilor, de 4,83 miliarde dolari.

Google Inc a anunţat rezultate uşor dezamăgitoare în trimestrul al patrulea al anului 2007, pe fondul unei sporiri a cheltuielilor de capital şi a costurilor pentru publicitate, acţiunile companiei scăzând cu 6,5%. Venitul a crescut cu 51% la 4,827 miliarde dolari, puţin sub estimarile analiştilor, de 4,83 miliarde dolari.

PROFIT. Nivelul crescut al plăţilor către site-urile de internet afiliate ce publică reclame Google, cunoscute sub denumirea de costuri de trafic, a luat prin surprindere analiştii. "Rezultatele din acest trimestru au fost mai slabe decât se estimase", a declarat analistul firmei Cantor Fitzgerald, Derek Brown. "Venitul înregistrat de site-urile Google a fost un pic mai scăzut, iar costurile de trafic au fost mai crescute decât estimasem". Este doar a treia oară în 14 trimestre, de când Google a devenit companie publică, când firma nu reuşeşte să depăşească estimările făcute de analiştii de pe Wall Street. Profitul net al Google în trimestrul al patrulea al 2007 a crescut la 1,21 miliarde dolari, sau 3,79 dolari pe acţiune, de la 1,03 miliarde dolari, sau 3,29 dolari pe acţiune anul trecut. Câştigul pe acţiune a fost de 4,43 dolari, puţin sub estimările analiştilor chestionaţi de Reuters, de 4,47 dolari. "Pentru prima dată după mult timp, profitul Google nu a fost în ton cu aşteptările", a declarat analistul firmei Sanford C. Bernstein, Jeffrey Lindsay. "Nu cred că este vorba deocamdată de o slăbiciune economică a companiei", a adăugat Lindsay.

NECOMPETITIVI. Google încearcă să vândă reclame pe site-uri de reţele sociale pe internet, nu este tocmai cea mai profitabilă piaţă web, precum MySpace ce aparţine firmei News Corp. Lindsay este de părere că Google se confruntă cu probleme în a scoate profit de pe urma acordului pe trei ani de 900 milioane dolari, prin care compania încearcă să vândă publicitate clienţilor MySpace. Creşterea costurilor de trafic ar putea reflecta faptul că Google plăteşte MySpace chiar dacă scoate bani din vânzarea reclamelor publicitare pe în reţeaua MySpace. "Este un acord nociv pentru Google", spune Lindsay. Cheltuielile de capital au crescut cu 20% în al patrulea trimestru din 2007, majorându-se cu 85% faţă de trimestrul al patrulea din 2006. Potrivit Citigroup, este un semn rău dacă Google cheltuieşte peste 600 milioane dolari în timpul unui trimestru. Acţiunile Google s-au tranzacţionat la 527,40 dolari, sub preţul de închidere de pe Nasdaq, de 564,30 dolari. Imediat după anunţarea rezultatelor, acţiunile s-au depreciat cu 9,5%, la 510 dolari. Google a încetinit foarte mult ritmul angajărilor în cel de-al patrulea trimestru. Numărul celor 16.805 de angajaţi cu normă întreagă reprezintă o creştere de doar 5,5% de la sfârşitul celui de-al treilea trimestru.

 

×
Subiecte în articol: magazin google dolari