x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Grecia / 87 de arestări după violenţele de luni

Grecia / 87 de arestări după violenţele de luni

09 Dec 2008   •   00:00

Poliţia elenă a arestat 87 de persoane la Atena, în urma violenţelor izbucnite luni seara în centrul oraşului în cadrul manifestaţiilor de protest faţă de uciderea unui adolescent sâmbătă seara de către un poliţist, informează AFP.



Majoritatea persoanelor arestate sunt la originea devastării magazinelor din centrul Atenei în timpul celor mai grave violenţe urbane pe care le-a cunoscut Grecia, au indicat surse ale poliţiei locale. În timpul ciocnirilor cu tinerii protestatari, 12 poliţişti au fost răniţi şi cel puţin 10 persoane au fost spitalizate cu probleme respiratorii după ce au inhalat gaze lacrimogene utilizate de forţele de ordine.

Pompierii au intervenit în peste 100 de cazuri şi au stins incendiile care au afectat 49 de imobile, 47 de magazine, 20 de vehicule şi 10 clădiri în care îşi au sediile mai multe ministere. Doi pompieri au fost spitalizaţi. Violenţele izbucnite la Atena, dar şi în alte oraşe din Grecia au survenit după moartea, în seara zilei de sâmbătă, 6 decembrie, a adolescentului Andreas Grigoropoulos (15 ani), ucis cu gloanţe de un poliţist la Atena

×
Subiecte în articol: lumea