x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Grupurile de extremă-stânga din Franţa au ramificaţii la nivel european

Grupurile de extremă-stânga din Franţa au ramificaţii la nivel european

04 Dec 2008   •   00:00

Grupurile de extremă-stânga din Franţa au ramificaţii la nivel european, existând riscul constituirii unei reţele teroriste internaţionale, arată un raport al agenţiilor de informaţii franceze, citat de Le Figaro în ediţia online.



Raportul de 41 de pagini, redactat în iunie de fosta Direcţie centrală de informaţii generale, subliniază că "anul 2005 a marcat renaşterea grupurilor violente de extremă-stânga".

Convinşi că protestele faţă de Contractul de Primă Angajare (CPE) au permis extremei-stânga să "recruteze o nouă generaţie de activişti", autorii raportului consideră că sursa violenţelor din Franţa o reprezintă "o mişcare de tip anarho-autonom".

Serviciile de informaţii franceze atrag atenţia că extremiştii au activităţi la nivel european. "Au fost semnalate reuniuni internaţionale ale mişcării, la Barcelona, Sevilia, Salonic, Atena, Genova, Milano, Geneva sau Rostock", continuă raportul.

La 9 februarie 2007, numeroşi activişti francezi au fost depistaţi la o reuniune anti-G8 organizată la Varşovia (Polonia). Alţi activişti au fost observaţi la Berlin sau Brighton.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea