x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hai să ne cunoaştem în gondolă, la Paris!

Hai să ne cunoaştem în gondolă, la Paris!

30 Iun 2008   •   00:00
Hai să ne cunoaştem în gondolă, la Paris!

Agenţiile matrimoniale îşi promovează serviciile prin tot felul de metode năstruşnice, doar-doar s-o "lipi" ceva.



Agenţiile matrimoniale îşi promovează serviciile prin tot felul de metode năstruşnice, doar-doar s-o "lipi" ceva. De exemplu, o agenţie din Paris îşi face reclamă într-un mod cu totul inedit. S-au luat o gondolă, un gondolier şi un cuplu de îndrăgostiţi care se plimbă pe Sena cît e ziua de lungă pentru a chema spiritul iubirii şi a-l răspîndi în capitala Franţei. Să fi rămas oare Parisul fără îndrăgostiţi?

LONGEVITATE - Slănină şi prăjeli la micul dejun

Secretul longevităţii a fost dezvăluit de un bărbat cu vîrsta de 105 ani de lîngă oraşul britanic Southampton: micul dejun englezesc. Străbunicul Douglas Terrey le-a spus jurnaliştilor că "prăjelile" mîncate în fiecare zi în ultimii 91 de ani – adică 33.215 mese – l-au menţinut în viaţă un timp atît de îndelungat. Fostul inginer serveşte în fiecare dimineaţă patru felii de slănină, două ouă, sîngerete, roşii, ciuperci şi trei felii de pîine prăjită, apoi, cuprins de remuşcări, mănîncă la desert şi ceva mai sănătos: un castron mare cu cereale. El a început să se ospăteze cu acest tip de mic dejun încă de pe vremea cînd avea 13 ani şi lucra curier în armată.

PASIUNE - Îndrăgostit de maşina de tuns iarba
Un băieţel de 4 ani din regiunea Cornwall, Marea Britanie, a decis să dea la o parte toate jucăriile pentru a se dedica noii sale pasiuni: maşina de tuns iarba. Pe vremea cînd avea numai 1 an, micuţul a primit în dar o jucărie din plastic şi de atunci nu-i mai stă gîndul la altceva. În loc să-l preocupe cărţile de colorat, se uită la cataloage cu maşini de tuns iarba. Părinţii s-au resemnat cu pasiunea fiului şi au decis să o folosească într-un mod util: i-au luat o maşină de tuns "în carne şi oase", cu care băiatul aranjează în fiecare zi peluza din faţa casei.

PERIPEŢIE - Beţiv britanic, blocat în şanţ

Chiar nu merită să încerci să-ţi recuperezi bricheta căzută într-un şanţ de lîngă o stradă aglomerată. Un beţiv a încercat şi n-a mai ieşit din groapă decît după două ore, cu ajutorul pompierilor. Trecătorii din localitatea britanică Swansea au încercat o vreme să-l ajute pe nefericit, însă, văzînd că nu reuşesc, l-au filmat şi fotografiat pe ghinionist pentru o cît mai bună mediatizare a incidentului. "Dacă trăgeam mai tare de el, cred că-i dislocam umerii, aşa că am preferat să ne distrăm pe seama lui", spune o britanică.

CONTRIBUŢIE - 0,83 euro pentru Regina Angliei
Fiecare contribuabil britanic a contribuit la Lista Civilă a Reginei pe anul 2007 cu cîte 0,66 lire sterline (0,83 euro), potrivit informaţiilor serviciilor contabile ale suveranei britanice pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2008. Cheltuielile Casei Regale au crescut faţă de anul trecut, de la 37,7 milioane de lire sterline în anul fiscal 2006/2007 la 40 de milioane de lire sterline (50,44 milioane de de euro) în anul fiscal 2007/2008, serviciile contabile ale Palatului Buckingham, explicînd că lucrările  pentru renovare, care se acumulaseră anterior, au fost în cele din urmă efectuate la reşedinţele oficiale ale suveranei britanice.

×
Subiecte în articol: magazin