x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Haine din piele de... PEŞTE

Haine din piele de... PEŞTE

03 Iun 2015   •   17:50
Haine din piele de... PEŞTE

O creatoare de modă foloseşte piele de peşte în creaţiile sale vestimentare. Heidy Rehman explică faptul pieile de peşte au texturi diferite în funcţie de specie şi este ideală pentru confecţionarea de poşete pentru damă. Pielea de cod este tare iar cea de somon este maleabilă, are textura ca de stofă şi se simte ca pielea de antilopă.

Pieile de peşte arată oarecum ca cea de şarpe dar mult mai rezistentă decât s-ar crede şi este un produs secundar care provine din alimentaţie.

Casa de modă Rose & Willard a lansat un nou brand care respectă etica de bune practici şi nu utilizează deloc altfel de piei decât cele de peşte. Heidy Rehman a povestit că a fost îngrijorată de faptul că pieile de peşte puteau proveni din zone unde se pescuieşte industrial dar cei care îi pun la dispoziţie materia primă au asigurat-o că toate pieile provin de la crescătoriile de peşti.

Cert este că în ultimii ani mari creatori de modă sau producători de încălţăminte precum: Nike, Prada sau Dior au experimentat acest gen de piele dar niciunii nu au fost prea încântaţi.


Tunică din piele de peşte

Utilizarea pieilor de peşte pentru confecţionarea obiectelor de îmbrăcăminte nu este o chestiune inventată acum. Pentru micul grup etnic china, Hezhe, hainele din piele de peşte fac parte din tradiţia lor.

×