x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Harry Potter- Începutul sfârşitului

Harry Potter- Începutul sfârşitului

25 Noi 2010   •   16:31
Harry Potter-  Începutul sfârşitului

139292-03-07tv-18.jpg„Va fi bizar. Voi fi devastat. Va fi foar­te, foarte trist, deoarece a repre­zen­tat o perioadă importantă a vieţii mele.” „Mă simt de parcă cineva ar muri. Ştiu că sună a exagerare, dar aşa mă simt. O să am nevoie de timp să mă reculeg şi să revin pe linia de plutire. Aşa că voi lua o pauză.” „Aceşti zece ani au fost extraordinari. Îmi va fi dor de toate aceste lucruri.” Un rămas bun care va ţine până în vara lui 2011, când va fi lansată şi cea de-a doua parte din „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, moment care va marca sfâr­şi­tul aventurilor vrăjitorului deja celebru în lumea întreagă.

Declaraţiile mu­stind de tristeţe au fost făcute de ac­torii Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Ru­pert Grint joi, 11 noiembrie, în Leicester Square din Londra, la lan­sarea primei părţi din capitolul final al seriei „Harry Potter”. Lansarea oficială pe marile ecrane a avut loc la 19 noiembrie, iar în prima zi de rulare în cinematografele americane pelicula a avut încasări de 61,2 milioane de dolari. În ceea ce priveşte încasările globale ale filmelor din seria „Harry Potter”, acestea se ridică la incredibila sumă de 5,5 miliarde de dolari. Rămâne de văzut cum vor arăta cifrele după ce şi partea a doua din „Harry Potter şi Talisma­nele Morţii” va fi lansată în luna iulie a anului viitor. Nemaivorbind despre faptul că cele şapte romane scrise de J.K. Rowling pe baza cărora au fost produse filmele, s-au vândut în peste 400 milioane de exemplare. Şi când te gândeşti că scriitoarea britanică J.K. Rowling a fost trimisă la plimbare de o mulţime de editori înainte de a-şi publica primul roman din serie, în 1997, „Harry Potter şi Piatra Filozofală”... În România, „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Prima Parte” se lansează astăzi, 26 noiembrie.

 

Adio, dar rămân cu tine

O da­tă cu termi­narea filmărilor şi la cea de-a doua par­te a lui „Harry Potter şi Talisma­ne­le Morţii” pentru trioul Harry-Her­mi­o­ne-Ron, personaje interpretate de Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint, s-a încheiat un capitol care a durat peste 10 ani. Cu ce rămân cei trei după acest adevărat tur de for­ţă cinematograficĂ Dincolo de amintiri şi de celebritatea asigurată, pe lângă premiile prin care le-a fost recunoscut talentul, puştanii se pot pensiona fără a duce grija zilei de mâi­ne. „Harry Pot­ter” a făcut din Daniel Radcliffe un om bogat, cu o avere estimată la 45 milioane de dolari. La rândul ei, Emma Watson se laudă cu 33 milioane de dolari, în vreme ce Rupert Grint are în cont aproximativ 23 milioane de dolari. La câţi bani a generat această poveste pentru copiii mici şi mari, era de aşteptat ca Row­ling să declare presei că nu exclude posibilitatea de a se reîntoarce cândva la „Harry Potter”: „Eu nu spun niciodată «niciodată». Poate că peste 10 ani vor dori să scriu un alt volum din seria «Harry Potter»„.

 

Prea multă violenţă

„Harry Potter şi Talismanele Morţii” (Harry Potter and the Deathly Hallows), cea de-a şaptea şi ultima carte din seria aventurilor lui „Harry Potter”, este ecranizată în două părţi. În partea întâi, Harry, Ron şi Hermione pornesc într-o misiune extrem de periculoasă: aceea de a găsi şi a distruge Horcruxurile, cheia imortalităţii Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiţi de îndrumarea şi protecţia profe­sorilor lor, cei trei prieteni trebuie să se bazeze doar pe propriile puteri. Această ultimă parte a aventurilor a fost catalogată în unele recenzii ca fiind prea violentă pentru copiii de vârste mai mici. Prin urmare, filmul este interzis copiilor sub 12 ani, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul lui „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”.

×