x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hugo Chavez vrea să fie preşedinte pe viaţă

Hugo Chavez vrea să fie preşedinte pe viaţă

01 Dec 2008   •   00:00
Hugo Chavez vrea să fie preşedinte pe viaţă

Chavez a lansat ieri un prim demers pentru o nouă reformă a constituţiei, care îi va permite să fie ales pe termen nelimitat în funcţia de preşedinte al Venezuelei, scrie "The Guardian".



Chavez vrea să fie preşedinte pe viaţă      
 
Hugo Chavez a lansat ieri un prim demers pentru o nouă reformă a constituţiei, care îi va permite să fie ales pe termen nelimitat în funcţia de preşedinte al Venezuelei, informează "The Guardian".

După aproape un deceniu la conducerea ţării, Chavez a spus că mai are nevoie de cel puţin 10 ani pentru a întări revoluţia socialistă. "Vom începe o dezbatere naţională", a spus Chavez în faţa a mai multor mii de susţinători în capitala Caracas. "Sunt pregătit să fiu alături de voi până în 2021". Conform constituţiei, Chavez, în vârstă de 54 de ani, ar trebui să se retragă la finalul actualului mandat, în anul 2013. Într-un referendum organizat anul trecut, alegătorii au respins propunerea preşedintelui de abolire a limitelor mandatelor, însă noul val de popularitate de care se bucură Chavez în acest moment l-a determinat să încerce încă o dată. Analiştii spun că Chavez ar fi vrut să acţioneze înainte de prăbuşirea preţului petrolului, care a forţat o serie reduceri ale cheltuielilor guvernamentale. Viitorul referendum implică şi un anumit grad de risc, alegătorii din mediul urban sancţionând candidaţii susţinuţi de preşedinte la alegerile locale şi regionale, organizate săptămâna trecută. Opoziţia a speculat nemulţumirea alegătorilor faţă de criminalitatea în creştere, inflaţie şi serviciile publice precare, câştigând mai multe mari oraşe şi cinci state, printre care regiunile foarte populate Miranda, Carabobo şi Zulia. Candidaţii susţinuţi de Chavez au câştigat 17 state şi 80% dintre primării.

×
Subiecte în articol: chavez lumea