x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun În viitor, cei bogaţi vor forma o nouă specie, de cyborgi

În viitor, cei bogaţi vor forma o nouă specie, de cyborgi

28 Oct 2009   •   00:00
În viitor, cei bogaţi vor forma o nouă specie, de cyborgi

Potrivit futurologului american, Paul Saffer, peste câteva generaţii, oamenii foarte bogaţi vor evolua spre o specie total diferită, capabilă să-şi controleze şi să-şi programeze viaţa folosindu-se de tehnologii avansate şi extrem de costisitoare.



Saffo spune că, în viitor, oamenii vor putea să-şi înlocuiască propriile organe şi vor avea instrumentele de cercetare genetică necesare pentru a putea fi preveniţi în legătură cu eventualele probleme legate de sănătate. Lumea de mâine va fi o fuziune între biologie şi tehnologie, o lume în care roboţii se vor ocupa de treburile casnice, maşinile se vor conduce singure, iar mâinile artificiale le vor înlocui cu succes pe cele naturale.

Comentariile lui Paul Saffer vin ca o continuare a declaraţiei cercetătorului american, Ray Kurzweil, potrivit căreia, datorită vitezei cu care este dezvotată nanotehnologia, ne aflăm la doar 20 de ani distanţă de imortalitate.

Din păcate, însă, nu toată lumea va putea beneficia de aceste "servicii". Din cauza costurilor exorbitante, cei care vor avea parte de fructele dezvoltării tehnologice vor fi doar cei super-bogaţi. Lucru care va duce la împărţirea oamenilor pe clase şi, implicit, evoluarea celor bogaţi spre o specie total diferită.

"În anii '80 a fost inventat calculatorul personal, care a schimbat lumea. În anii '90 a apărut web-ul. Următorul mecanism care va pătrunde hotărâtor în vieţile noastre va fi robotul", a declarat Saffer pentru Sunday Times.

Conform teoriei lui Saffer, bogaţii vor trăi în medie cu cel puţin 20 de ani mai mult decât restul, însă cu fiecare generaţie durata lor de viaţă va creşte pentru că vor putea controla natura în aşa fel încât copiii lor să fie perfect sănătoşi încă dinainte de a se naşte. "Am devenit dependenţi de aceste insecte electronice şi nu ne dăm seama de acest lucru decât în momentul în care ceva se strică. Deseori, mă întreb dacă cei foarte bogaţi trăiesc cu 20 de ani mai mult decât cei bogaţi. 20 de ani în care poţi să câştigi şi să acumulezi. Gândeşte-te la bogăţie şi putere şi la avantajele pe care le poţi transmite copiilor tăi".

Paul Saffer este de părere că lumea a început de mult să se divizeze, însă acest lucru va fi observat cu adevărat când omul îşi va controla şi programa viaţa folosindu-se de tehnologiile avansate, extrem de costisitoare. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea