x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info Externe 13 noiembrie 2007

Info Externe 13 noiembrie 2007

de Irina Cristea    |    Sînziana Stancu    |    13 Noi 2007   •   00:00

Scandal in ministerul britanic de Interne, după ce s-a descoperit că numeroşi imigranţi ilegali au obţinut permise de muncă şi posturi in departamente guvernamentale, posturi şi aeroporturi, considerate zone-cheie.

LOCURI DE MUNCĂ PENTRU ILEGALI. Scandal in ministerul britanic de Interne, după ce s-a descoperit că numeroşi imigranţi ilegali au obţinut permise de muncă şi posturi in departamente guvernamentale, posturi şi aeroporturi, considerate zone-cheie. Potrivit publicaţiei Daily Telegraph, Autoritatea pentru Industria de Securitate (SIA) va fi supusă unor controale de urgenţă, intrucăt a emis, in perioada 2004-2007, permise de muncă pentru sute de imigranţi ilegali, in scopul angajării lor ca agenţi de pază. Chiar agentul care asigură protecţia maşinii premierului este imigrant ilegal. (I.C.)Â Â Â Â

Â

PREŞEDINTE NOU. Candidatul opoziţiei de centru-stănga, Danilo Turk, este preşedintele ales al Sloveniei, in urma scrutinului de duminică. Turk l-a devansat pe fostul premier de centru-dreapta, Lojze Peterle. Danilo Turk, in vărstă de 55 de ani, un nou-venit pe scena politică slovenă, a obţinut 68,26% din voturi, faţă de 31,74 procente obţinute de adversarul său. Primul tur fusese adjudecat de Peterle. (I.C.)

 Â

IMIGRAŢIE CONTROLATĂ. La recenta reuniune ministerială franco-germană, preşedintele Nicolas Sarkozy şi cancelarul Angela Merkel s-au pronunţat la unison pentru o "imigraţie controlată". Preşedintele francez şi cancelarul german au afirmat că aceasta este metoda cea mai bună pentru reuşita integrării imigranţilor in ţările occidentale in care ajung, explicănd că imigraţia ilegală este "duşmanul principalul al celei legale şi al integrării". "Dacă nu vom avea curajul să limităm imigraţia, integrarea va fi un eşec, deoarece sistemele noastre de protecţie socială vor exploda", a avertizat Sarkozy. (S.S.)

 Â

UCISĂ DE ESTICI. O pensionară britanică de 75 de ani, care se retrăsese impreună cu soţul ei intr-un sat din Spania, Paredon (in apropiere de Alicante), a fost injunghiată mortal de o bandă de tălhari est-europeni. Janette May Grocutt este cea mai recentă victimă a unei bande formată din albanezi, kosovari şi romăni, care acţionează in zonă. Regiunea este un "colţ de rai" pentru numeroşi străini bogaţi, mai ales pentru cei din ţările cu climă rece, care işi fac reşedinţe in locuri exotice, calde şi insorite. (S.S.)

Â

Â

×
Subiecte în articol: magazin