x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Instanţa a dispus ca DNA să depună la dosarul Corinei Voiculescu nota transmisă către SRI

Instanţa a dispus ca DNA să depună la dosarul Corinei Voiculescu nota transmisă către SRI

de Jurnalul National    |    06 Noi 2007   •   00:00

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a dispus, marţi, ca Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) să depună, la dosarul in care Corina Voiculescu il acuză pe Daniel Morar că ar fi solicitat să-i fie ascultate ilegal telefoanele, nota transmisă de instituţie către Serviciul Romăn de Informaţii (SRI).

O solicitare in acest sens a fost făcută, la termenul anterior, de Corina Voiculescu, iar apărătorul procurorului şef al DNA, Daniel Morar, nu s-a opus acestei cereri, spunănd că documentul nu este un secret de stat şi că ar fi util acestei cauze pentru a se vedea ce conţine. Instanţa a admis cererea.

Marţi, instanţa a clarificat ce instituţie trebuie să depună la dosar respectiva notă.

Prezent in sala de judecată, reprezentantul Ministerului Public a susţinut că nota trebuie depusă de DNA, nu de Ministerul Public, in condiţiile in care Direcţia este instituţie cu personalitate juridică.

Nota către SRI trebuie depusă la dosar de DNA pănă la următorul termen de judecată, stabilit pentru 11 decembrie.

Plăngerea Corinei Voiculescu a fost inregistrată la Judecătoria Sectorului 1 in data de 12 iulie 2007. Dosarul in care ea cere daune morale a fost, marţi, la cel de-al doilea termen de judecată.

Fiica mai mică a preşedintelui conservator, Corina Voiculescu, a depus in 19 aprilie 2007, la Secţia Anchete Speciale din cadrul Parchetului Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, o plăngere impotriva şefului DNA, Daniel Morar, pe care il acuză de infracţiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Practic, in acea plăngere Corina Voiculescu arată că procurorul şef al DNA i-a incălcat dreptul la imagine atunci cănd i-a cerut in mod direct şefului adjunct al SRI, Florin Coldea, date despre viaţa ei privată, dar şi despre activitatea profesională, şi asta in condiţiile in care ea nu face obiectul niciunui dosar penal al DNA. Mai mult, Corina Voiculescu susţine că i-au fost incălcate o serie de drepturi garantate de Constituţie, libertatea individuală, secretul corespondenţei şi al convorbirilor telefonice şi dreptul la viaţă privată.

Pe de altă parte, Daniel Morar susţine in intămpinarea depusă la dosarul cauzei că DNA a respectat legea atunci cănd a făcut adresele la SRI şi că nu a incălcat dreptul de imagine al fetei lui Voiculescu. Totodată, preşedintele PC Dan Voiculescu a depus, in 19 aprilie, prin avocatul său, plăngerea penală impotriva şefului DNA, pe care il acuză că ar fi făcut un gest de poliţie politică atunci cănd a cerut SRI date despre persoana sa.

In acest document, Dan Voiculescu il acuză pe Daniel Morar de abuz in serviciu contra intereselor persoanei. Plăngerea penală a fost inregistrată la Parchetul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmănd să inceapă verificările preliminare.

Dan Voiculescu declara, intr-o conferinţă de presă, că şeful DNA a făcut poliţie politică atunci cănd, fără să aibă calitatea, a cerut SRI , intr-o adresă, date privind telefoanele, afacerile şi legăturile personale ale liderului PC şi ale fiicei sale Camelia Voiculescu.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin voiculescu corina voiculescu