x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Internaut condamnat la un an de închisoare după ce a ajutat o adolescentă să se sinucidă

Internaut condamnat la un an de închisoare după ce a ajutat o adolescentă să se sinucidă

09 Dec 2008   •   00:00

Un internaut francez care a sfătuit cum să se sinucidă o adolescentă, de 16 ani, pe care a întâlnit-o pe un forum de discuţii, a fost condamnat la un an de închisoare pentru că "nu a ajutat o persoană aflată în pericol", relatează AFP.



Tânărul, Joël, care avea 23 de ani, la momentul faptelor în vara lui 2005, a fost condamnat la patru ani de închisoare, din care trei cu suspendare, de un tribunal corecţional din Guingamp (vest). El a fost achitat însă de acuzaţia de "provocarea suicidului", potrivit avocatului său.

Joël, stagiar contabil expert, a explicat foarte calm la sfârşitul lui septembrie în instanţă empatia pe care a simţit-o în vara lui 2005 pentru această adolescentă în ceea ce priveşte "pulsiunile sinucigaşe" atunci când a ajutat-o să treacă la fapte.

"Voiam să creez o legătură cu ea. Aveam un sentiment puternic faţă de această persoană", a spus acesta, afirmând că nu credea că ea va reuşi să obţină medicamentele cu ajutorul cărora s-a sinucis.

Cât a ţinut legătura prin scrisori sau mesaje text timp de patru săptămâni, Joël a sfătuit-o pe Florence să folosească morfina. El i-a explicat dozele pe care trebuia să le înghită şi cum să falsifice reţete.

Chiar dacă cunoştea data stabilită de ea pentru a se sinucide, el nu a alertat pe nimeni şi nu a încercat să o salveze.

"Nu vreau ca tu să pleci şi totuşi eu ţi-am dat elementele cheie pentru ca tu să o poţi face", îi scria acesta lui Florence cu puţin timp înainte ca aceasta să se sinucidă.

Corpul tinerei, care locuia în Lannion (vest), a fost găsit neînsufleţit pe 5 septembrie 2005, într-o pădure din Finistere, iar în urma anchetei s-a stabilit că ea s-a sinucis cu ajutorul medicamentelor.

Părinţii i-au verificat calculatorul şi au descoperit prea târziu corespondenţa pe care tânăra o ţinea cu Joël.

"Un an de închisoare este o pedeapsă grea", a spus avocatul tânărului, Henry Graïc, care a descris faptele lui Joel drept "un sfat imbecil al unui băiat imatur".
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea