x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interviuri imaginare - Grigore sedintomanul

Interviuri imaginare - Grigore sedintomanul

de Luiza Moldovan    |    20 Aug 2006   •   00:00
Interviuri imaginare -  Grigore sedintomanul

Va prezentam, in continuare, un om pentru care timpul se masoara in sedinte lungi si constructive. Domnul Grigore are mania sedintelor, intocmai cum altii au alte manii, mai sanatoase.

Jurnalul National: Stimate domnule Grigore, despre mania dumneavoastra nu va putem spune decat ca e una benigna. Aveti ceva de comentat in aceasta privinta?
G: Suna-ma in cinci minute, sunt intr-o sedinta.

Bine, bine, dar...
(Dupa cinci minute): Domnu’ Grigore, cateva cuvinte despre neobisnuita dumneavoastra manie. Sunteti un sedintoman aproape ireductibil, ca sa zic asa. Sedinta dupa sedinta dupa sedinta. Da’ ce tot vorbiti in sedintele alea? Nu, pe bune, acuma!

Ma grabesc. Am de stabilit data urmatoarei sedinte.

Care este ordinea de zi a sedintei dumneavoastra?
Cum care? Stabilirea datei urmatoarei sedinte. Doaaamne...

Pe ce criterii stabiliti data urmatoarei sedinte?
In primul rand, stabilim problema. Odata problema stabilita, identificam vinovatul. Din indelunga mea experienta de sedinte, trebuie sa-ti spun ca nu exista niciodata doar un vinovat. Intotdeauna, dupa minutioase cercetari, ajung la concluzia ca exista mai multe elemente vinovate care concura la crearea, nu-i asa, a unei probleme. Ei... si io ce fac? Stabilesc sedinte lungi la mine-n birou. Sa-i vezi cum vin cu nasu-n pamant... Ha! O delectare a simturilor! Zi mai repede urmatoarea intrebare, ca trebuie sa intru in alta sedinta.

Ce este o problema din punctul dumneavoastra de vedere?
O problema este orice motiv de facut sedinte. Orice problema, cat de simpla, poate sa devina subiect de sedinte. Aici e spilu’! Aici e arta! Aici e totul! Orice problema simpla poate deveni de-a dreptul insolubila o data ce-i convoc pe toti intr-o sedinta! O sedinta rezolva problemele, in sensul ca, amplificandu-le, ele devin insolubile. Daca devin insolubile, le casam. Si asa, trecem la urmatoarea problema simpla. Ai inteles, fata?

Si cum stabiliti concluzia?
Iti dau un exemplu: ieri, de exemplu, am vorbit cinci ore despre elaborarea unui document. La sfarsit de tot, am decis ca mai bine e ca acest document nici sa nu existe. Asta numesc eu eficienta in sedinta.

×
Subiecte în articol: magazin problema sedinta sedinte