x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Inventatorul cutiei negre a avioanelor a murit la 85 de ani

Inventatorul cutiei negre a avioanelor a murit la 85 de ani

21 Iul 2010   •   00:00

David Warren, omul de ştiinţă australian care a revoluţionat sistemele de securitate aeriană prin inventarea “cutiei negre” a avioanelor, a murit la vârsta de 85 de ani, au informat miercuri surse oficiale, citate de Efe.



Warren, care a decedat de fapt luni, a conceput în 1958 cutia neagră care înregistrează conversaţiile din cabină, la cinci ani după prăbuşirea primului zbor comercial, Comet, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Cu unele variaţii, acest sistem - cunoscut şi drept dispozitiv de înregistrare a informaţiilor de zbor - a început să fie instalat pe toate zborurile comerciale, pentru a clarifica motivele unui eventual accident.

Omul de ştiinţă s-a născut în 1925 pe insula Groote Eylandt, în extremul nordic al Australiei. Tatăl său a murit în 1934 într-un accident de avion. Doctorul Warren a condus Laboratoarele de Cercetare Aeronautică ale Organizaţiei de Ştiinţă şi Tehnologie de Apărare, între 1952 şi 1983.

Warren, considerat drept unul dintre cei mai strălucitori oameni de ştiinţă australieni, a fost decorat în 2002 cu Ordinul Australiei, cea mai importantă distincţie civilă din ţara sa, iar compania aeronautică australiană Qantas a botezat un Airbus A380 cu numele său, în 2008. Omul de ştiinţă, citează Agerpres,  a lăsat în urma sa o soţie, patru copii şi şapte nepoţi

×
Subiecte în articol: special observator lumea