x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Italia/ Român implicat într-un viol şi tentativă de crimă!

Italia/ Român implicat într-un viol şi tentativă de crimă!

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Mai 2008   •   00:00

Un român în vîrstă de 27 de ani a fost arestat joi noapte, după ce a violat şi a încercat să sugrume o italiancă în vîrstă de 20 de ani. Drama s-a produs la Milano, în apropiere de o cale ferată, relatează cotidianul La Repubblica. Violatorul avea antecedente penale, fiind condamnat pentru furt.

Un român în vîrstă de 27 de ani a fost arestat joi noapte, după ce a violat şi a încercat să sugrume o italiancă în vîrstă de 20 de ani. Drama s-a produs la Milano, în apropiere de o cale ferată, relatează cotidianul La Repubblica. Violatorul avea antecedente penale, fiind condamnat pentru furt.

 

COŞMAR. Joi noapte, în jurul orei locale 23.15 (00.15 ora României), tînăra Chiara M. a coborît din autobuz în staţia De Marchi şi se îndrepta spre apartamentul unei prietene, unde urma să îşi petreacă noaptea. Românul Marius Tudorel Dimache s-a apropiat de ea şi i-a cerut o ţigară. Victima i-a răspuns că nu are şi a încercat să se îndepărteze. Agresorul a prins-o, i-a pus mîna la gură şi a tîrît-o mai multe sute de metri, pînă în apropiere de un pod peste calea ferată. Acolo a violat-o timp de cel puţin 10 minute, potrivit cotidianului Il Giornale. Deoarece tînăra a opus rezistenţă, românul a încercat să o sugrume pentru a o determina sa stea liniştită. "Atunci am înţeles că este mai bine să îi cedez, pentru a nu muri", a declarat Chiara M. Scena a fost văzută de un echipaj al poliţiei feroviare. Iniţial, poliţiştii au crezut că este vorba de un cuplu care a căutat un loc retras. Apoi au auzit ţipetele victimei şi au intervenit. Românul a încercat să îi atace şi pe poliţişti, dar a fost reţinut şi este cercetat pentru agresiune sexuală şi pentru că a opus rezistenţă în momentul arestării. Victima a fost transportată la spitalul Mangiagalli, unde a fost confirmat violul.

 

ANTECEDENTE. În luna aprilie, românul Ioan Rus ar fi violat şi înjunghiat o studentă în vîrstă de 31 de ani originară din Lesotho, la Roma. Cazul a declanşat o nouă dezbatere în Italia privind imigranţii şi în special românii, la cîteva luni după unul similar, soldat şi cu moartea victimei. La sfîrşitul lunii octombrie, uciderea la Roma a unei femei în vîrstă de 47 de ani, Giovanna Reggiani, de care a fost acuzat un român de etnie romă, Nicolae Romulus Mailat, a generat o polemică aprinsă în Italia şi a dus la adoptarea unui decret care facilita expulzarea cetăţenilor comunitari, în numele siguranţei publice. Pe de altă parte, cel puţin două tabere de romi au fost ţinta unor atacuri cu cocteiluri Molotov care au declanşat incendii, marţi şi miercuri, la periferia oraşului Napoli, din sud, după ce o tînără romă a fost arestată weekendul trecut pentru tentativă de răpire a unui bebeluş italian. În timpul campaniei electorale, dreapta italiană a exploatat mai multe incidente violente pentru care au fost învinovăţiţi români şi a avut un discurs axat pe securitate. Liga Nordului, aliată a premierului Silvio Berlusconi, a asociat constant criminalitatea cu imigraţia clandestină. Abia numit, noul guvern de la Roma a anunţat că pregăteşte un "plan de securitate" ce prevede obligaţia unui venit minim legal şi a unei locuinţe decente pentru un migrant, în caz contrar fiind repatriat în ţara de origine, o dispoziţie ce îi vizează în primul rînd pe nomazi.

 

×
Subiecte în articol: magazin