x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jarhead

Jarhead

de Sebastian S. Eduard    |    13 Ian 2006   •   00:00
Jarhead
FILM
De la "American Beauty" la operatiunea "Furtuna in Desert" In aceasta saptamana, un singur film intra in cinematografe. Este vorba de "Jarhead", o pelicula semnata de Sam Mendes, cel care a uimit cu productia "American Beauty".

IN GOLF. Jarhead este numele cu care se alinta intre ei puscasii marini americani. Filmul lui Sam Mendes urmareste evolutia lui Swoff (Gyllenhaal), un tanar dintr-o familie la a treia generatie in Marina, de la un soldat serios in cazarma pana la actiuni militare, cu pusca si rucsacul de 100 de kilograme pe umeri prin Desertul Orientului Mijlociu, fara adapost impotriva caldurii sau a soldatilor irakieni, care pot aparea oricand la urmatoarea duna. Swoff si colegii lui, puscasi marini, se ajuta cu o umanitate inversunata si cu umor negru, prin desertul arzator, intr-o tara pe care nu o inteleg, impotriva unui inamic nevazut, pentru o cauza cu care nu prea se identifica...

Foxx este sergentul Sykes, un puscas de cariera care conduce plutonul de cercetasi/lunetisti din care face parte si Swoff. Sarsgaard este prietenul si mentorul lui Swoff, Troy, membru al STA - echipa de elita a puscasilor marini.

POVESTE. Filmul spune povestea unui soldat, dincolo de explozii, eroism si actiuni de lupta - care, de altfel, nici nu prea sunt prezente. Nu este un film de razboi, ci un film antirazboi, cu tot absurdul situatiei care deriva de aici. O productie in care, intrebat de ce s-a inrolat, raspunsul suna sec: "Pentru ca aveam 20 de ani si am fost suficient de idiot sa o fac". Uitati de "Regii desertului", uitati de "Apocalipse Now", ganditi-va mai degraba la "Forrest Gump"!

REGIA. Sam Mendes. Regizor britanic al carui nume este legat in special de productia "American Beauty" (1999, cinci Premii Oscar), desi este un cineast care nu a realizat decat sapte filme pana acum. Pe scenele londoneze este insa foarte cunoscut, si nu ca sotul lui Kate Winslet, ci ca si castigator al mai multor premii Laurence Olivier.

Leonardo DiCaprio si Tobey Maguire,

interpretul Omului-Paianjen, au candidat si ei pentru rolul principal din acest film. Alti actori aflati pe lista pentru rolurile secundare: Michael Keaton, Kurt Russell si Gary Oldman

Termenul "fuck!"

si variantele derivate sunt utilizate in film de 278 de ori (de 38 de ori cu ajutorul prefixului "mother")

INFO
  • Titlul original: "Jarhead"
  • Gen: Actiune/Drama/Razboi
  • Regia: Sam Mendes
  • Cu: Jamie Foxx, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard
  • Durata: 123 minute
  • Distribuitor: Ro Image 2000
  • VIDEO&DVD

    SHREK BOX SET

    Acum ai cea mai indragita comedie animata a tuturor timpurilor intr-un set de colectie! Retraieste fiecare moment alaturi de Shrek (Mike Myers) in incercarea sa de a o salva pe Printesa Fiona, cu ajutorul simpaticului guraliv Donkey, si de a recupera dreptul de proprietate asupra iubitei sale mlastini din mainile ticalosului Lord Farquaad. Urmareste, de asemenea, si intalnirea cu ucigasul de capcauni, Motanul incaltat...
  • An: 2001/2004
  • Suport: DVD
  • Genul filmului: Animatie

    STEALTH

    De la regizorul filmelor "XXX" si "The Fast and the Furious" vine si acest blockbuster pasionant care ii aduce in prim-plan pe Josh Lucas, Jessica Biel si castigatorul Premiului Oscar, Jamie Foxx. Iti taie respiratia de la prima decolare, te atrage din ce in ce mai mult, loveste si nu priveste inapoi. Henry, Ben si Kara sunt urmasii celor mai tactici piloti de lupta din lume. Dar un nou membru se alatura echipei, acest nou coechipier fiind in totalitate automat, dar si secret - inuman si invincibil. Dar o data ce pericolul invizibil isi face simtita prezenta din ce in ce mai acut, seamana dezastrul in cateva secunde in toata lumea si ii da echipei o misiune absolut vitala - sa il opreasca indiferent cum.
  • An: 2005
  • Suport: DVD
  • Genul filmului: Actiune
  • ×