x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun John Travolta, acuzat în legătura cu moartea fiului său de 16 ani

John Travolta, acuzat în legătura cu moartea fiului său de 16 ani

05 Ian 2009   •   00:00
John Travolta, acuzat în legătura cu moartea fiului său de 16 ani

Presa britanică susţine că actorul şi soţia sa nu i-ar fi administrat copilului lor cel mare tratametul adecvat pentru autism, pe motiv că Scientologia, ai căror adepţi sunt cei doi, refuză să recunoască boala.



La câteva zile de la tragica dispariţie a fiului său în vârstă de 16 ani, Jett, actorul John Travolta are parte de o nouă lovitură. Cunoscut adept al Bisericii Scientologice, Travolta este acuzat în presa britanică de astăzi că ar fi refuzat să îi acorde fiului său cel mare, bolnav de autism, tratamentul adecvat, pentru simplul motiv că preceptele scientologice refuză să accepte această boală şi, în consecinţă, orice terapie în cauză.
Decesul neaşteptat al fiului lui John Travolta, produs vineri, a ridicat numeroase întrebări în legătură cu credinţele scientologice ale faimoşilor parinţi ai lui Jett Travolta, titrează presa britanică. Potrivit "Daily Mail", Travolta (54 de ani) şi soţia sa, Kelly Preston (44 de ani), vor avea de răspuns întrebărilor anchetatorilor privind o presupusă boală a fiului lor, autismul, pe care, de cel puţin patru ani, ar fi ascuns-o de ochii lumii. Autismul, adesea asociat cu epilepsia, este o boală tratată cu medicamente anti-convulsive. Reprezentanţii Bisericii Scientologice susţin, însă, că bolile mentale nu există şi refuză să recunoască rolul psihiatrilor şi al terapiilor medicamentoase, în special la copii. În repetate rânduri, cei doi părinţi au afirmat că, într-adevar, Jett avea o sănătate şubrezită, însă de o altă suferinţă, sindromul Kawasaki, o boală care produce afecţiuni ale inimii. Travolta şi soţia sa au declarat că Jett a fost diagnosticat încă de la vârsta de doi ani cu sindromul Kawasaki, suferinţă care provoacă inflamarea vaselor de sânge la copii. Cuplul a bănuit atunci că o posibilă cauză pentru declanşarea bolii ar fi fost produsele de curăţare şi îngrăşămintele folosite în locuinţa familiei. "Jett a fost un copil minunat, fiul ideal pe care şi l-ar fi putut dori orice părinte. Suntem distruşi că am petrecut un timp atât de scurt alături de el. Însă vom preţui pentru tot restul vieţii noastre fiecare dintre momentele pe le-am trăit împreună", susţine îndurerat actorul, într-un mesaj postat pe site-ul său. Jett Travolta a murit vineri, pe când se afla cu familia în vacanţă în Bahamas. Se pare că adolescentul, care a mai suferit în trecut alte atacuri cerebrale, s-a lovit la cap, în urma unei crize. Îngrijitorul care-l monitoriza în permanenţă l-a găsit fără cunoştinţă în baie. Jett Travolta a fost transportat la spitalul Rand Memorial din Freeport, unde s-a constatat decesul.

×
Subiecte în articol: lumea travolta jett