x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Johnny Cash şi Ray Charles, un duet din anul 1981 decoperit abia în 2010

Johnny Cash şi Ray Charles, un duet din anul 1981 decoperit abia în 2010

01 Noi 2010   •   00:00
Johnny Cash şi Ray Charles, un duet din anul 1981 decoperit abia în 2010

Un duet necunoscut până în prezent interpretat de Johnny Cash alături de Ray Charles a surprins lumea muzicală. Cântecul "Why Me,Lord?", compus de actorul şi muzicianul Kris Kristofferson, a fost înregistrat în 1981 de producătorul Billy Sherill, fiind uitat apoi în arhivă la New York.




Interpretarea, înregistrată pe casetă, a fost descoperită de Valerie Ervin, preşedinta Fundaţiei Ray Charles, care a aflat de existenţa sa din corespondenţa pe care Cash (n.1932 - d.2005) şi Charles (n. 1930 - d. 2004) au întreţinut-o cu privire la acest duet, relatează contactmusic.com. În decembrie 1981, Ray Charles menţiona într-o scrisoare către Johnny Cash: "Sper că ţi-a plăcut această înregistrare. Îmi dau seama că orchestraţia nu este grozavă şi nu cânt foarte bine, dar cred că transmite un sentiment şi are o calitate pe care fanii le-ar aprecia cu siguranţă".

Cântecul, înregistrat în timp ce Johnny Cash lucra la albumul său, "The Baron", îl are ca primă voce pe Cash, Ray Charles fiind vocea secundară. Cei doi au mai înregistrat în trecut "Crazy Old Soldier", care a fost lansat de Ray Charles în 1984, pe albumul "Frienship". Deşi nu se ştie motivul pentru care piesa a rămas necunoscută până în prezent, astăzi, ea este inclusă într-o colecţie marca Ray Charles, intitulată "Rare Genius: The Unidiscovered Masters" ("Genii rare: Maeştri necunoscuţi" n.r.), care a fost lansată pe data de 25 octombrie în Marea Britanie.

Ray Charles s-a numărat printre cei care au pus bazele genului de muzică soul, în perioada anilor '50, prin combinarea ritmurilor de rhythm & blues, gospel şi blues. Printre cele mai cunoscute compozoţii ale sale de numără "Hit the Road, Jack!" şi "Georgia on my Mind". Johnny Cash a fost o figură legendară a muzicii country, dar cântecele sale au fuzionat şi cu alte genuri, precum rock'n'roll, blues, folk sau gospel.În ultimii ani, Cash a creat cover-uri după piese rock ale mai multor trupe contemporane re rock industrial, precum Nine Inch Nails sau Depeche Mode. Viaţa sa a constituit subiectul filmului răsplătit cu un premiu Oscar pentru interpretare femninină, Walk the Line.


×
Subiecte în articol: lumea