x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jolie, mai tare ca Bond

Jolie, mai tare ca Bond

de Oana-Maria Baltoc    |    06 Aug 2010   •   00:00
Jolie, mai tare ca Bond
Sursa foto: Intercomfilm/

Fragilă, dar capabilă să tragă cu arma, să sară de pe clădiri şi să împartă pumni şi picioare în stânga şi-n dreapta mai ceva decât un bărbat. Angelina Jolie şi-a dorit să fie James Bond şi ceea ce părea a fi o simplă glumă făcută într-o discuţie cu Amy Pascal (co-preşedinta Sony Pictures) s-a transformat în realitate. "Eram la o întâlnire cu Amy Pascal acum câţiva ani şi în timpul conversaţiei noastre a menţionat că studiourile ei se pregăteau pentru un nou film cu James Bond. Am spus în glumă «Eu vreau să fiu Bond!». Asta a devenit gluma noastră secretă, dar mai târziu ea a descoperit scenariul pentru filmul actual", a povestit Angelina.

20 de milioane de dolari. Pentru rolul din cel mai recent film în care deţine rolul principal, "Salt", actriţa Angelina Jolie a încasat 20 de milioane de dolari. S-a ales cu o lovitură la cap în toiul acţiunii de pe platourile de filmare, pentru că a ţinut să-şi realizeze singură multe dintre cascadorii. Fata rea din viaţa reală s-a mulat perfect pe rolul Evelyn Salt, un spion sub acoperire, ofiţer operativ al CIA, a cărui loialitate este pusă la îndoială din momentul în care este acuzată că ar fi spion rus.

Scenariul a fost scris iniţial pentru Tom Cruise, care ar fi trebuit sa preia personajul Edwin Salt, dar se pare că acesta nu a fost convins de onorariul oferit. Atât de bine s-a descurcat Angelina în pielea spionului Salt încât regizorul Phillip Noyce a anunţat la premiera filmului că este inevitabilă o continuare a peliculei. Ameţit de succes, regizorul a declarat că va face tot posibilul ca în partea a doua Tom Cruise şi Ben Affleck să-şi joace personajele din Mission Imposible (Ethan Hunt), respectiv Jack Ryan din "The Summ of All Fears". Salt a adus încasări de 19,2 milioane de dolari în al doilea week-end de la lansarea pe marile ecrane nord-americane, iar din 6 august intră şi în cinematografele din România, prin intermediul Intercomfilm.

DOCUMENTARE
Bineînţeles, din echipa care a muncit la realizarea producţiei "Salt" a făcut parte şi un consilier pe probleme CIA, Melissa Boyle Mahle, angajată ca agent operativ timp de 16 ani. La rândul ei, Angelina Jolie s-a documentat activ pentru a intra cât mai bine în rol: "Am vorbit cu o femeie, o fostă agentă operativă, care mi-a spus că s-a simţit extrem de uşurată când a părăsit agenţia - după ani de zile în care nu a avut voie să spună nimic despre ceea ce făcea sau unde pleca, fapt care i-a influenţat foarte mult relaţia cu soţul. Ea nu şi-a dat seama cât de mult se înstrăinaseră şi cât de greu le fusese, până când nu a început o viaţă nouă. Am vorbit cu mai multe femei care au lucrat în CIA. Toate la rând mi s-au părut extrem de drăguţe şi amabile. Nici nu ţi-ai putea imagina despre ele că au o muncă periculoasă, şi totuşi aşa este".

×
Subiecte în articol: vedete