x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun La Moscova, termometrele au luat-o razna!

La Moscova, termometrele au luat-o razna!

03 Dec 2009   •   00:00

Temperaturile au atins la Moscova valori maxime istorice pentru această perioadă a anului, fiind vorba de cel mai cald început de iarnă de când se ţine evidenţa, a informat joi Centrul de Meteorologie din Moscova.



Conform EFE, în noaptea de miercuri spre joi, termometrele au marcat o temperatură minimă de 8 grade, iar în jurul orei 03.00 temperatura era deja de 8,5 grade, cu 1,9 grade mai mare decât valoarea maximă istorică, înregistrată la 3 decembrie 2008.

În ajun, temperatura de la Moscova, care a atins 7,1 grade, a bătut recordul ce data din 1898 şi care era de 6,1 grade. "Potrivit calculelor noastre, în cursul zilei de astăzi în unele locuri din Moscova temperatura atmosferică va creşte până la 10 grade", a spus un purtător de cuvânt a Centrului de Meteorologie din Moscova, citat de agenţia Interfax.

Temperatura minimă de la Moscova a fost similară sau mai ridicată chiar şi faţă de cele înregistrate în capitale din extrema occidentală a Europei. Meteorologii estimează că la acest sfârşit de săptămână temperaturile vor coborî până la 0 grade, dar avertizează că Moscova va vedea ninsorile abia în ultima săptămână a lunii decembrie.

×
Subiecte în articol: lumea