x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Liber la ordonanţe în vacanţă

Liber la ordonanţe în vacanţă

18 Iun 2008   •   00:00
Liber la ordonanţe în vacanţă

13:50 Deputaţii jurişti au aprobat astăzi un proiect de lege care prevede că Guvernul poate emite ordonanţe în domenii ca finanţe publice şi economie, agricultură şi mediu, cultură, construcţii şi administraţie publică.

Deputaţii jurişti au aprobat astăzi un proiect de lege care prevede că Guvernul poate emite ordonanţe în domenii ca finanţe publice şi economie, agricultură şi mediu, cultură, construcţii şi administraţie publică.



MĂSURI. Guvernul îşi propune să emită ordonanţe şi în vacanţa parlamentară în domeniul finanţelor publice şi economiei, în ceea ce priveşte rectificarea bugetului de stat sau al asigurărilor sociale de stat pentru 2008, reglementări financiare, indiferent dacă este vorba de continuarea sau finalizarea alocării de fonduri pentru învăţămînt sau proiecte PHARE. Sectorul construcţiilor poate suferi modificări privind performanţa energetică a clădirilor, legi care încadrează amenajarea teritoriului şi urbanismul sau măsuri extraordinare ce vizează cladirile cu risc mare de prăbuşire. În agricultură şi mediu, Guvernul poate lua măsuri de protecţie pentru fondul de mediu, introducerea şi răspîndirea măsurilor de carantină sau pentru regimul de import al îngrăşămintelor. Domeniul culturii permite măsuri excepţionale pentru protejarea diferitelor monumente istorice. Administraţiei publice i se vor putea emite ordonanţe privind finanţarea nerambursabilă pentru programe care sprijină activitatea românilor de pretutindeni, stabilirea unui cadru general pentru echipamentele protejate TEMPEST. Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice poate, de asemenea, suporta ordonanţe de urgenţă din partea Executivului.

×
Subiecte în articol: magazin