x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lideri politici mondiali, acuzaţi de infidelitate în timpul mandatului

Lideri politici mondiali, acuzaţi de infidelitate în timpul mandatului

04 Mai 2009   •   00:00
Lideri politici mondiali, acuzaţi de infidelitate în timpul mandatului

Mai mulţi lideri mondiali au avut sau au fost acuzaţi că ar fi avut relaţii extraconjugale în timpul exercitării mandatelor, cel mai recent scandal vizându-l pe premierul italian Silvio Berlusconi, a cărui soţie a declarat că intenţionează să divorţeze, relatează The Guardian, citat de Mediafax.

John F. Kennedy, preşedintele Statelor Unite între 1961 şi 1963 (când a fost asasinat), a avut relaţii cu mai multe femei în timpul mariajului său cu Jacqueline Bouvier, existând suspiciuni că ar fi avut o relaţie şi cu actriţa Marilyn Monroe.

Francois Mitterrand, preşedintele Franţei între 1981 şi 1995, ar fi avut la rândul său mai multe aventuri extraconjugale, inclusiv o relaţie mai lungă cu Anne Pingeot, cu care a avut o fiică, Mazarine, despre care presa a aflat abia după 21 de ani.

Bill Clinton a fost nevoit să recunoască o "relaţie necorespunzătoare" cu o fostă asistentă, Monica Lewinsky, pentru care şi-a cerut scuze. "A fost o greşeală .... Am înşelat mai multe persoane, inclusiv pe soţia mea. Îmi pare foarte rău pentru asta", a declarat el.

Fostul premier britanic John Major a recunoscut că a avut o relaţie de patru ani cu fostul ministru Edwina Currie. "Este unul dintre evenimentele din viaţa mea de care îmi este cel mai ruşine şi de care mi-a fost mult timp teamă că va fi dezvăluit", a declarat acesta.

Noul preşedinte sud-african, Jacob Zuma, are cel puţin două soţii şi există speculaţii că ar fi fost căsătorit de cel puţin cinci ori, având 18 copii. "Există numeroşi politicieni care au amante şi copii în secret pretizând că sunt monogami. Prefer să fiu sincer. Îmi iubesc soţiile şi sunt mândru de copiii mei", a explicat acesta. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea