x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Londra adoptă măsuri de securitate pentru a evita atacuri similare celor de la Bombay

Londra adoptă măsuri de securitate pentru a evita atacuri similare celor de la Bombay

06 Dec 2008   •   00:00

Autorităţile britanice au luat măsuri suplimentare de protecţie de-a lungul Tamisei, pentru a împiedica producerea unor atacuri de tipul celor de la Bombay, a declarat primarul Londrei, Boris Johnson, într-un interviu publicat sâmbătă în ediţia electronică a cotidianului Times.



Johnson a precizat că protecţia faţă de un eventual atac de acest tip este asigurată de Marina Regală şi de serviciile speciale navale, iar agenţiile de luptă antiteroristă analizează şi alte măsuri de securitate, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Guvernul britanic a declanşat o analiză a capacităţii Marii Britanii de a face faţă sau de a preveni un atac organizat de tipul celor comise la Bombay, unde atentatorii au ajuns la ţărm folosind o ambarcaţiune deturnată şi bărci gonflabile.

Poliţia britanică a efectuat misiuni de recunoaştere şi în zona stadionului olimpic, pentru a identifica eventuale riscuri de lansare, de pe Tamisa, a unor atacuri asupra acestuia şi analizează şi planurile sectei islamice Tablighi Jamaat de a construi, în West Ham, cea mai mare moschee din Europa, chiar în apropierea locului de desfăşurare a Jocurilor Olimpice.

Un memoriu secret al FBI, obţinut de presa americană în 2005, avertiza asupra riscurilor ca reţeaua al-Qaida să folosească Tablighi Jamaat "ca acoperire (...) pentru a se alia cu alţi extremişti din Statele Unite".
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea