x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mădălina Puşcalău şi Ovidiu Maior

Mădălina Puşcalău şi Ovidiu Maior

de Roxana Ioana Ancuta    |    16 Apr 2010   •   00:00
Mădălina Puşcalău şi Ovidiu Maior
● Aţi putea fi obiectivi astfel încât să vă faceţi unul altuia o caracterizare... la rece?

Mădălina Puşcalău:
Ovidiu este un jurnalist cu experienţă, echilibrat, de un calm... ardelenesc. Nu are doar un bun simţ al ştirii, dar şi un simţ al umorului foarte bine dezvoltat.

Ovidiu Maior:
Mădălina e un coleg pe care te poţi baza atunci când e nevoie. În dimineţile petrecute în studioul de ştiri, am mai observat şi că este o fire veselă, care râde destul de repede. Se vede şi pe post. Nu e supărăcioasă şi ştie de glumă.

 

● Cât de important este ca un cuplu tv să aibă calităţi complementare?

Mădălina: Formatul de prezentare în doi adaugă dinamism ştirilor de dimineaţă. Nu suntem încremeniţi în nişte texte, pe care să le citim şi recitim cu sfinţenie... Ne acordăm unul celuilalt libertatea de a completa din mers informaţiile, dacă simţim că evenimentul poate fi relatat mai bine, altfel decât ne gândiserăm înainte de jurnal. Ne completăm atunci când avem o ediţie specială, de exemplu. E, de altfel, avantajul lucrului în doi, fiecare vine cu abordarea sa, cu o idee nouă în tratarea subiectului, cu o informaţie pe care celălalt nu o găsise.

Ovidiu: Asta cu complementaritatea e esenţială la un cuplu de ştiri. Cred că se câştigă în timp, dar la noi funcţionează deja, aşa că suntem pe drumul cel bun. Sper.

 

● Dacă n-ar fi ştirile, ce altceva v-ar plăcea să prezentaţi/realizaţi?

Mădălina: Lucrez de la 14 ani în presă, aşa că am avut timp să testez mai multe forme de exprimare - de la presa scrisă până la radio şi tv. În afară de ştiri, mi-a mai plăcut foarte mult să fac documentare. Aş repeta oricând experienţa.

Ovidiu: O emisiune auto. Poate văd şi cei de la TopGear articolul.

 

● Aţi putea face un top al celor mai importante ştiri de anul acesta?

Mădălina: Chiar dacă au trecut doar câteva luni din 2010, anul a fost deja plin de evenimente. Un an postelectoral, în România, în care noua putere (adica vechea, reconfirmată) tot încearcă să cârpească o realitate umflată şi colorată prin minciunile electorale. Un an al crizei, cu proteste, şomaj, salarii tăiate, scumpiri, măsuri anticriză de formă... Anul a început cu nebunia pandemiei de gripă porcină, subiect care a dispărut la fel de subtil-dubios ca şi cel cu gripa aviară... Iar de câteva săptămâni bune nu mai ai loc în nici un jurnal de stenogramele lui Cătălin Voicu. Dacă ar fi să fac un top al subiectelor de început de an în România, aş aminti, pe primele locuri, scandalul plantelor etnobotanice, poate prea puţin mediatizat. (...) Cele mai importante evenimente ale anului vin însă de pe plan extern - cutremurul din Haiti din ianuarie, cel mai puternic seism care a lovit cea mai săracă ţară de pe continentul american. Ar fi apoi, în acest top, atentatele de la metroul Moscovit. Eu şi Ovidiu am relatat în direct în acea dimineaţă despre exploziile din Moscova.

Ovidiu: Am început prezentarea în cuplu la 1 martie. E drept, au fost ceva evenimente. Aş aminti, printre ele, greva de la RATB, care ne-a ţinut pe scaun patru ore în sistem de ULTIMĂ ORĂ sau cazul senatorului Cătălin Voicu cu toate aspectele lui.

×
Subiecte în articol: vedete