x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun MAE: Niciun cetăţean român nu a fost afectat până în prezent de evenimentele din Grecia

MAE: Niciun cetăţean român nu a fost afectat până în prezent de evenimentele din Grecia

09 Dec 2008   •   00:00

Niciun cetăţean român nu a fost afectat până în prezent de violenţele care au loc în Grecia, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Cosmin Boiangiu.



Potrivit acestuia, ambasada României la Atena nu a primit deocamdată solicitări din partea cetăţenilor români aflaţi în vreo dificultate ca urmare a incidentelor produse în această ţară.

Boiangiu a precizat că situaţia este urmărită cu atenţie. El a mai spus că MAE le cere românilor care se confruntă cu orice probleme să se adreseze din timp ambasadei.

Peste 2.000 de persoane, printre care numeroşi tineri, s-au adunat marţi pentru a asista, în suburbia Atenei, la înmormântarea lui Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, a cărui moarte a generat un val de violenţe urbane în Grecia, relatează AFP.

Calmul şi reculegerea au dominat, aşa cum a cerut familia, dar sloganuri ostile poliţiei puteau fi auzite sporadic la cimitirul situat în suburbie.

Câteva mii de profesori, elevi, studenţi şi militanţi de stânga au început marţi după-amiază manifestaţii la Atena şi Salonic, protestând faţă de uciderea unui adolescent de către un poliţist, sâmbătă seara, relatează AFP.

Potrivit sursei citate, Poliţia din Grecia a recurs la gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor din Atena şi Salonic.

La Atena, poliţia a intervenit de două ori împotriva manifestanţilor violenţi, după ce aceştia au lansat sticle incendiare şi pietre în Piaţa Syntagma.

Manifestanţii s-au repliat pe un alt bulevard, unde situaţia rămâne tensionată.

La mitinguri participă mii de profesori, liceeni şi studenţi, în paralel cu înmormântarea adolescentului Alexis Grigoropoulos, ucis sâmbătă de un echipaj de poliţie.

La Salonic, aproximativ 2.000 de liceeni, studenţi şi militanţi de stânga au fost dispersaţi de forţele de ordine care au utilizat gaze lacrimogene.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea