x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marea Britanie/ Regiunea în care trăiesc influienţează preferinţele muzicale

Marea Britanie/ Regiunea în care trăiesc influienţează preferinţele muzicale

de Corina Andriuta    |    07 Feb 2008   •   00:00
Marea Britanie/ Regiunea în care trăiesc influienţează preferinţele muzicale

10:06 • Cercetările au arătat că preferinţele muzicale ale britanicilor depind de regiunea în care ei locuiesc, informează lenta.ru. Cei care locuiesc în regiunile de nord ale ţării preferă muzica disco, iar cei care locuiesc mai la sudul preferă muzica lentă.

Cercetările au arătat că preferinţele muzicale ale britanicilor depind de regiunea în care ei locuiesc, informează lenta.ru. Cei care locuiesc în regiunile de nord ale ţării preferă muzica disco, iar cei care locuiesc mai la sudul preferă muzica lentă.

 

RITMURI. În medie, populaţia din sud preferă cântecele care au ritm de circa 70 de bătăi pe minut. În regiunea sud-vest, în Bristol, este popular genul de muzică “trip-hop”, cei mai renumiţi reprezentanţii ai acestui gen de muzică fiind Portishead, Massive Attack şi Tricky. Tot în această regiune sunt populare şi genurile de muzică ambient şi dub. Locuitorii din Birmingham preferă stilul reggae. Mai mult, acest oraş este considerat patria stilului heavy metal ,aici a fiind, înfiinţată trupa Black Sabbath. Mai spre nord, în Manchester, este preferată muzica cu ritmul de 160 bătăi pe minut, iar în Scoţia acest ritm se ridică la 190 bătăi pe minut. Cercetarea a arătat că populaţia acestei regiuni preferă stilul happy hardcore. Aceste studii au fost efectuate de compania HMV şi revista muzicală Uncut.

 

×
Subiecte în articol: magazin