x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marile beneficii ale micilor vacanţe

Marile beneficii ale micilor vacanţe

de Irina Cristea    |    03 Apr 2011   •   21:34
Marile beneficii ale micilor vacanţe
Sursa foto: /Thinkstock

159547-thinkstock86547014.jpgVeşti bune în preajma vacanţei de Paşte! Un studiu american arată că nu e nevoie de sejururi prelungite sau des­tinaţii exotice pentru a ne simţi mai odihniţi, mai în formă, mai cu pof­tă de viaţă. Chiar şi vacanţele scur­te sau "evadările" de-o zi sau două ne pot pune imediat pe plus. Până şi ple­cările în interes de serviciu sunt be­nefice pentru sănătate, spun specia­lişti din SUA, citaţi de revista Glamour.

 1. O inimă mai sănătoasă. Cer­ce­tă­rile au arătat că persoanele care îşi iau concediu o dată la câţiva ani sunt de opt ori mai predispuse la boli de ini­mă sau chiar la infarct. Termenul de comparaţie folosit au fost persoanele care pleacă-n va­can­ţă de două ori pe an.

 2. O minte mai limpede. Ple­că­rile frecvente sunt o armă eficientă împotriva depresiei, a oboselii, a stresului şi a tensiunii. Persoanele care nu au parte de astfel de ocazii sau nu profită de pe urma lor sunt mult mai agitate şi au probleme cu somnul.

 3. Mai puţin stres. E drept, orice ple­care vine "la pachet" cu o anumi­tă doză de stres. Te gândeşti la cum va de­curge drumul, te îngrijorezi că ai ui­tat ceva acasă sau că ceva nu e în re­gu­lă cu rezervarea. Un studiu publicat în Journal of Applied Psychology arată însă că a te stresa din alte motive decât cele cotidiene este "de bine".

 4. Mai multă energie. Uneori, a schimba locul înseamnă a schimba şi unele obiceiuri proaste. De pildă, cei care nu obişnuiesc să servească micul dejun acasă s-ar putea răzgândi în condiţiile de "pune-te masă, strânge-te masă" de la hotel. Iar cei prea le­neşi să facă sport n-ar mai putea spu­ne "nu" când piscina sau sala de fitness este, vorba ceea, la un pas. Schim­barea rutinei zilnice şi include­rea în program a unei mese în plus sau a unei activităţi fi­zice vor avea da­rul de a ne spori nivelul de energie.

×
Subiecte în articol: stiinta