x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Meciurile cruciale de fotbal, periculoase pentru suporterii inimoşi

Meciurile cruciale de fotbal, periculoase pentru suporterii inimoşi

de Jurnalul National    |    01 Feb 2008   •   00:00

Vizionarea unui meci de fotbal crucial ar putea fi fatală pentru microbiştii cu probleme cardiace, conform unui nou studiu, preluat de site-ul News.

Vizionarea unui meci de fotbal crucial ar putea fi fatală pentru microbiştii cu probleme cardiace, conform unui nou studiu, preluat de site-ul News. După examinarea efectelor meciurilor asupra suporterilor în timpul Campionatului Mondial de Fotbal din 2006, cercetători din cadrul universităţii Ludwig-Maximilians din Munchen au concluzionat că, pentru microbiştii germani, riscul unui atac de cord a fost de trei ori mai mare în zilele în care echipa naţională avea meci. Ceea ce este interesant e că pericolul nu a fost sesizat numai în cazul bărbaţilor, ci mai ales al femeilor, expunerea la un posibil atac de cord fiind cu 82% peste nivelul normal în cazul doamnelor care au urmărit meciurile selecţionatei germane.

 

Pentru a confirma rezultatele obţinute, cercetătorii au studiat arhivele medicale şi au constatat că şase din cele şapte meciuri ale Germaniei au fost asociate cu o creştere a numărului de urgenţe cardiace în perioada respectivă. Cel mai mare număr de cazuri s-a înregistrat la 30 iunie, în sfertul de finală în care Germania a învins Argentina, la penalty-uri. Jocul următorul, semifinala pierdută cu Italia, a produs aproape la fel de multe atacuri de cord.

×
Subiecte în articol: magazin