x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Medicii i-au interzis unei britanice să mai folosească banii în numerar

Medicii i-au interzis unei britanice să mai folosească banii în numerar

de Corina Andriuta    |    21 Iul 2010   •   00:00

Britanica Yvonne Simon, 33 de ani, suferă de o alergie mai puţin obişnuită, provocată de bani, scriu The Daily Star şi Lenta. Femeia nu poate ţine în mâină monezi sau bancnote pentru că la contactul direct cu banii, pe piele îi apar erupţii cutanate.



Potrivit lui Simon, aceast tip neobişnuit de alergie i-a apărut în urmă cu mult timp. Totuşi,  testul pentru alergie l-a făcut abia cu puţin timp în urmă. Medicul care a consultat-o a stabilit că femeia este alergică la metalul din care se fac monezile precum  şi la vopseaua care este folosită la tipărirea banilor. Potrivit rezultatelor analizelor s-a stabilit că această formă de alergie nu se poate trata.

“Medicul mi-a mai spus că sunt alergică şi la latex, asta înseamnă că nu pot să port nici mănuşi de cauciuc pentru a-mi proteja mâinile de contactul cu monedele şi bancnotele”, a spus Simon. Femeia arată că este nevoită să achite cumpărăturile doar cu cardul.

Reprezentanta unei asociaţii de binefacere care acordă sprijin persoanelor alergice, a sfătuit-o pe Simon să poarte mănuşi din bumbac, pentru a putea astfel să aibă şi satisfacţia de a achita cumpărăturile cu numerar.

×
Subiecte în articol: special observator lumea