x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Melbourne: Infractorii români, pregătiţi să opereze la carnavalul din localitate

Melbourne: Infractorii români, pregătiţi să opereze la carnavalul din localitate

26 Oct 2009   •   00:00

Serviciile de informaţii ale poliţiei avertizează că importante grupări de infractori, inclusiv români, se află deja sau urmează să sosească la Melbourne. Scopul acestora, fireşte, este cel de "a-i ataca pe cei 400.000 de participanţi la carnavalul din localitate", relatează Herald Sun.



Este de aşteptat ca hoţii să atace magazinele de bijuterii, precum şi persoanele care circulă pe stradă şi cu mijloacele de transport în comun. Poliţia crede că sunt aceiaşi infractori care au venit din America de Sud în ultimii doi ani. În acelaşi timp, poliţia se aşteaptă că festivalul de la Melbourne, care se va desfăşura timp de patru zile, va fi un punct de atracţie şi pentru falsificatorii români de carduri bancare şi hoţii bulgari de buzunare. Aceste grupări infracţionale internaţionale sunt o prezenţă constantă la marile evenimente care au loc în întreaga lume şi care recent au dat o puternică lovitură la Londra.

Bandele respective nu trimit niciodată aceiaşi membri, călătoresc cu paşapoarte false şi schimbă locurile de cazare în fiecare zi. Ele dispun de legături la nivel local, care îi ajută să se deplaseze şi să reuşească în misiunile desfăşurate. Infractorii sosesc cu avionul la Sydney, urmând să se deplaseze cu maşina la Melbourne, diminuând probabilitatea ca poliţia să afle că au ajuns la destinaţie. Ca măsuri de precauţie, numărul patrulelor de poliţie va creşte, iar băncile, magazinele de bijuterii şi hotelurile vor fi avertizate.

×
Subiecte în articol: lumea