x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Mingea roşie": Cum a ajuns un proiect de artă contemporană să călătorească în întreaga lume (VIDEO)

"Mingea roşie": Cum a ajuns un proiect de artă contemporană să călătorească în întreaga lume (VIDEO)

29 Feb 2012   •   12:49
"Mingea roşie": Cum a ajuns un proiect de artă contemporană să călătorească în întreaga lume (VIDEO)

"Mingea rosie" este un proiect artistic realizat de Kurt Perschke care a ajuns in intreaga lume, scrie Daily Mail.

Proiectul a inceput in 2001, cand Kurt Perschke a fost mandatat sa creeze o sculptura, rezultatul fiind o minge uriasa, de peste 100 de kilograme. Timp de 11 ani, "mingea rosie" a calatorit in Australia, Spania, Italia, Coreea, dar si in numeroase orase din Statele Unite, fiind de fiecare data umflata in locul in care a fost expusa. Viitoarea destinatie a proiectului este Marea Britanie.

Kurt a explicat cum s-a nascut ideea proiectului. Intr-o noapte, artistul a desenat o minge rosie sub un pod din Saint Louis pentru a se amuza. Dupa acest moment, sculptura a calatorit in intreaga lume si a devenit cea mai cunoscuta realizare a lui Kurt.

Kurt Perschke a explicat de ce opera de arta se bucura de succes. "Esti atras de acest lucru mare si minunat. Daca cineva trece pe langa ea, este uimit chiar daca nu stie ca este arta. Unii oameni vor sa se apropie, sa se joace cu ea, sa sara pe ea", a declarat artistul.

"Este vorba despre imaginatie, incotro se indreapta si pe unde ar fi putut fi. Oamenii se gandesc unde va merge mingea, se gandesc la locurile in care a fost deja. Fiecare oras are o poveste si cred ca oamenii se regasesc in acest lucru", a mai spus Kurt Perschke.

×