x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ministrul de interne ucrainean, beat, nu a fost lăsat să urce în avion

Ministrul de interne ucrainean, beat, nu a fost lăsat să urce în avion

06 Mai 2009   •   00:00

Ministrului de interne ucrainean, Iuri Luţenko, şi fiului său în vârstă de 19 ani li s-a refuzat îmbarcarea la bordul unei curse aeriene Frankfurt-Seul, din cauza stării de ebrietate în care se aflau, a anunţat miercuri poliţia germană, informaţie dezminţită însă de Kiev, relatează AFP.



Incidentul a avut loc luni după-amiază, în momentul în care ministrul şi fiul său, venind de la Kiev, urmau să urce la bordul unei curse Lufthansa pentru Seul, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din Frankfurt.

Potrivit tabloidului Bild, care a dezvăluit incidentul, cei doi ucraineni ar fi opus o scurtă rezistenţă poliţiştilor, care au intervenit la solicitarea comandantului aeronavei.

Un purtător de cuvânt al companiei Lufthansa a declarat, fără însă a menţiona numele lui Luţenko, că, în interesul securităţii la bord, comandantul a decis neîmbarcarea celor doi pasageri ucraineni. Aceştia şi-au putut continua călătoria a doua zi, cu 24 de ore întârziere.

La Kiev, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Inna Kissil, a recunoscut că a existat 'un conflict' între ministru şi autorităţile aeroportuare, însă a dezminţit că Luţenko s-ar fi aflat în stare de ebrietate. Deşi Inna Kissil a invocat o presupusă întârziere a cursei Kiev-Frankfurt, aeroportul capitalei ucrainene a indicat, pentru AFP, că toate cele trei zboruri de luni spre Frankfurt au aterizat conform orarului.

Dezvăluirea din presa germană a oferit Partidului Regiunilor /prorus, de opoziţie/ ocazia de a cere demisia ministrului de interne. 'Iuri Luţenko este un om imoral. El trebuie să demisioneze, pentru că îşi dezonorează ţara', a declarat deputata Olena Bondarenko, în opinia căreia 'după acest incident, Ucraina va fi văzută ca o ţară cu miniştri alcoolici'.

Iuri Luţenko s-a mai aflat în mijlocul unui scandal în ianuarie 2008, când s-a luat la bătaie cu primarul Kievului după o reuniune la preşedinţie, aminteşte AFP.
Agerpres

×
Subiecte în articol: lumea