x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Monarhia britanică aduce 600 milioane de euro pe an din turism

Monarhia britanică aduce 600 milioane de euro pe an din turism

29 Iul 2010   •   00:00

Locurile care au legătură cu monarhia britanică generează peste 500 de milioane de lire sterline (600 milioane de euro) provenite din cheltuielile turiştilor străini în fiecare an, arată un studiu publicat de organismul de promoţie Visit Britain, informează AFP.



Potrivit sursei, locurile legate de ''cultura şi moştenirea britanică'', fie că este vorba de teatre, muzee, fotbal din Premier League, castele sau reşedinţe de stat, au generat 4,6 miliarde de lire sterline provenite de la turiştii străini, susţinând în acelaşi timp 100.000 de locuri de muncă.

Printre locurile legate de monarhie, Turnul Londrei se află pe primul loc, cu 2,39 milioane de vizitatori anul trecut, urmând Muzeul naţional al Marinei din Greenwich (2,38 milioane), Muzeul Victoria şi Albert (2,27 de milioane), St Paul Cathedral (1,8 milioane) şi Westminster Abbey (1,45 millioane).

Buckingham Palace, reşedinţa din Londra a Reginei Elisabeta a II-a, se află pe locul al unsprezecelea, cu 402.000 de vizitatori, dar palatul nu este deschis pentru vizite decât două luni pe an, vara. Aceste cifre nu ţin cont de miile de persoane care asistă, zilnic, în timpul verii, sau în fiecare zi, la schimbarea gărzii în exteriorul palatului.

Cei mai fervenţi sunt turiştii ruşi, care, pe o scară a veridicităţii de la 1 la 7 pentru afirmaţia ''Da, am văzut Buckingham Palace'', se află pe treapta a 6-a, fiind urmaţi de mexicani, indieni, unguri şi chinezi. Cei mai reci sunt irlandezii, scandinavii şi francezii, menţionează Agerpres

Totodată, 32 % din suedezi spun că vor vizita probabil locurile legate de familia regală, faţă de 83 % din ruşi şi 50 % din francezi.

În total, din 30 milioane de turişti străini sosiţi în Regatul Unit în 2009, 5,8 milioane au vizitat un castel, 5 milioane un loc istoric şi 6,4 milioane un monument religios, precum catedrala.

×
Subiecte în articol: lumea