x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Monica Dascălu

Monica Dascălu

de Oana-Maria Baltoc    |    29 Oct 2010   •   00:00
Monica Dascălu
Sursa foto: Cristina Nichituş/

Nu sunt mulţi cei care pot spune că ce au învăţat în facultate le foloseşte în cariera pe care şi-au ales-o. Nu e şi cazul Monicăi Dascălu, prezentatoarea Ştirilor de la ora 17:00 de la Pro TV şi a emisiunii „Week-end cu Monica Das­călu" difuzată la Pro TV Internaţional, care a terminat Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială.

 „O înţele­ge­re corectă a realităţii în care trăim este un plus atunci când munca ta în­seam­nă comunicare de mesaje şi informaţii. Concret, în timpul facultăţii făceam practica în orfelinate, în spitale, pri­mă­rii şi penitenciare, ana­lizam comporta­mente diferite şi căutam soluţii de in­te­grare socială a unei categorii defavo­ri­zate. Aşa că acum toată experienţa teo­retică, dar şi cea practică mă ajută foar­te mult la ştiri", este convinsă Mo­ni­ca.

ETAPE
„Muncă, respect şi depăşi­rea limitelor" sunt lucrurile în care Mo­nica Dascălu îşi găseşte împli­ni­rea când vine vorba despre profesie. Prin urmare, a tratat fiecare etapă cu maxi­mă seriozitate, fie că a fost vorba des­pre vremea când era corespondent al staţiei locale Pro TV Tg. Mureş, fie că prezenta jurnalul de ştiri de la ora 13:00 sau jurnalul de dimineaţă ori şti­rile de la ora 17:00 şi emisiunea „Week-end cu Monica Dascălu". „Toate aceste etape sunt extrem de importan­te pentru mine şi îmi conferă avantajul că munca pe care o fac în prezent o realizez cu mult drag", spune Monica.

Tocmai de aceea i-ar fi greu să aleagă între ştiri şi divertisment: „Sunt lu­cruri diametral opuse, pe care le fac cu la fel de multă plăcere". Emisiunea pe care o prezintă la Pro TV Internaţio­nal şi care o pune în le­gătură cu românii plecaţi peste ho­ta­re în căutarea unui trai mai bun este în acelaşi timp şi „ba­rometrul" care îi ara­tă ce este im­por­tant pentru tele­spec­tatorii ei la un anumit moment: „De-a lungul timpului am îmbunătăţit tot ce înseamnă comunicarea cu ei, chiar dacă locuiesc în America sau Eu­ropa. Primim diver­se sugestii pri­vind invitaţii din emisiune şi ţinem în­totdeauna cont de ele".

Prezentatoa­rea este impresionată de cât de uniţi a decoperit că sunt românii din Israel, iar despre cei stabiliţi în Spa­­nia măr­tu­riseşte: „Mi-a plăcut că sunt puşi pe petreceri". Lucruri pe care a avut oca­­zia să le observe personal în ca­drul unor evenimente dedicate di­as­porei la care a participat: „De fie­ca­re dată când ajung într-o ţară unde trăiesc români încerc de fie­care dată să mă încarc cu energia bună a românului care se diferen­ţia­ză de ceilalţi prin faptul că e săritor".

VACANŢÅ DE MIERE
Agitaţia pe care o trăieşte zi de zi la serviciu, unde este permanent bombardată de in­formaţii, multe dintre ele cu o în­căr­cătură negativă puternică, o la­să în urmă abia când se alătură ce­l­or dragi: „Pregătirea sociologică şi psihologică mi-a definit autocontrolul în munca pe care o desfăşor chiar şi atunci când informaţiile nu sunt pozitive. Mă relaxez atunci când sunt cu familia mea, când înot, citesc sau alerg". Sau când pleacă în concediu. Iar cea mai reuşită vacanţă, cum era de aşteptat, este „va­can­ţa de miere": „De departe, vacanţa pe care am petrecut-o pe o in­sulă în Maldive (n.r. - la începutul acestui an), cu ce­remonia de nuntă pe plajă, a avut un farmec şi o semnifica­ţie speciale pentru mine şi pentru so­ţul meu, deo­po­trivă. Este locul de care m-am îndră­gostit imediat şi unde îmi doresc să revin mereu... „

×
Subiecte în articol: vedete