x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - CD Queen cu Paul Rodgers

Muzica - CD Queen cu Paul Rodgers

de Alex Revenco    |    10 Noi 2006   •   00:00
Muzica - CD Queen cu Paul Rodgers

Dupa 15 ani, disc de studio fara Mercury

Dupa 15 ani, disc de studio fara Mercury

Dupa disparitia lui Freddie (1991), ultimul album de studio a fost "Made In Heaven" (1996), o selectie de piese cunoscute si inedite, cu vocile lui Freddie, Taylor si May. Pe langa acesta au aparut mai multe compilatii gen "Best Of".

COMPETITIE. Mai multi vocalisti ca Robbie Williams sau George Michael au visat sa ajunga in Queen, dar May a fost greu de convins. Pana cand a avut loc intalnirea cu Paul Rodgers: "una dintre cele mai bune voci din rock", ex-Free, ex-Bad Company. El a plecat in turneu cu "jumatate" din Queen, adica Brian May - chitara si Roger Taylor - tobe, fara basistul John Deacon, retras din muzica pentru a fi alaturi de familie. Din primavara lui 2005 si pana acum, Queen + Paul Rodgers au cantat in Marea Britanie, Europa, Statele Unite si Japonia, iar concertul din Sheffield a devenit "Return of The Champions" (dublu CD si DVD). La concertele Queen + Paul Rodgers, in set list sunt atat hiturile Queen ("Tie Your Mother Down", "Radio Ga Ga", "We Will Rock You/We Are The Champions" etc.), cat si cele ale lui Rodgers ("Feel Like Makin’ Love", "Wishing Well", "All Right Now").

DISCURI PENTRU PLAYER
Alexandru Andries
NIMIC NU IESE ASA CUM VREI. Al doilea material din acest an, dupa "Editie Speciala", este potrivit artistului: "Un album care exploreaza una din zonele muzicale preferate, perioada anilor ’60-’70, dar care sa fie clar ceva facut azi, in 2006". Cele 15 cantece au fost editate de A & A Records si inregistrate de Alexe - voce, chitara acustica, pian, pian electric, orga si George Baicea, Maria Ioana Mantulescu, Adrian Naidin, Victor Panfilov, Cristi Soleanu, Raluca Stoica, Mircea Tiberian, Eugen Tegu, Tudy Zaharescu.


OCS
SUPERPARANOIA. Produs de Razna Music si A & A Records, noul album al "sobolanilor" a fost prefigurat de discul single "Nu incerca asa ceva acasa" si este promovat de "Depresia toamna-iarna 06/ 07". Cele 13 piese noi sunt cele mai bune de pana acum inregistrate de Dan, Nucu, Kaizer & Micnos, pe langa cele mentionate fiind de remarcat si "Nud": "Gol... asa ma simt acum, devorat din priviri, raman doar scrum... mie nu imi mai raman". Intre 20 octombrie si 3 noiembrie, OCS si-a promovat noul CD cu un miniturneu in tara.


P.O.D.
GREATEST HITS: THE ATLANTIC YEARS. Compilatie a celor mai reusite compozitii ale grupului inregistrate in perioada 1999-2006. Dupa cum se stie, trupa P.O.D. (Payable On Death) reuseste o interesanta fuziune de rock, raggae & rap si, pana la aparitia primului disc, la Atlantic (in urma cu sase ani), P.O.D. a inregistrat un mare succes international ca trupa power rock, cu vanzari de milioane de unitati.


Sam Brown
09/11/2006. "Jumatate" din Sam & Dave, legendarul duo de muzica soul de la Stax Records, a realizat un disc in duet cu muzicieni de marca in toate cele 12 piese, astfel incat, pe discul lui Brown insusi se poate considera invitat! Bruce Springsteen, Eric Clapton, Sting, Jon Bon Jovi, Paul Rodgers si Stevie Windwood sunt doar cativa dintre invitatii lui Sam Moore, care "trece" cu naturalete prin soul, blues, rhythm and blues si gospel. (A.R.)


×
Subiecte în articol: queen rodgers