x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Cinci magnifici

Muzica - Cinci magnifici

de Alex Revenco    |    08 Sep 2006   •   00:00
Muzica  -  Cinci magnifici

La toamna, E.M.I.L. si Niste Baieti vor pleca in turnee, colindand tara

La toamna, E.M.I.L. si Niste Baieti vor pleca in turnee, colindand tara

Pana nu demult, componentii trupei E.M.I.L. au fost in vacanta, iar Stoi in luna de miere, dupa ce, spre disperarea admiratoarelor, prietena sa, Cristina, din simpla "roaba a lui Dumnezeu" a devenit ditamai Doamna STOIanovici. Vine toamna si toata lumea se apuca de treaba. Pe de o parte, E.M.I.L. va avea un turneu de promovare a noului album (ce urmeaza sa apara in primavara lui 2007), pe de alta, Piti, Gabi si Barbu plus Albert de la Molotov Cocktail incep inregistrarile pentru discul de debut Niste Baieti.

STILUL OBISNUIT. Noul album E.M.I.L. va avea 14-15 piese in total, dintre care sapte sunt in lucru, iar patru sunt deja gata. Discul va fi in stilul obisnuit al formatiei, cu aceeasi atitudine, un amestec de punk-rock, ska-punk si alternativ, iar, potrivit previziunilor lui Barbu, "una dintre piese va fi un mare hit". Referitor la texte, pe care unii le considera "prea copilaroase", grupul e hotarat sa pastreze aceeasi linie, pe motiv ca "astia suntem si nu ne schimbam".

EDITIE LIMITATA. Pentru ca nu au o casa de discuri, albumul "Niste Baieti" va aparea in editie limitata, pentru prieteni, si va contine zece melodii. Una dintre ele este o preluare dupa o cunoscuta bucata folclorica (care a fost genericul unei emisiuni tv de profil) si noua mari hituri: din muzica usoara ("Sus in deal", "O lume minunata", "Fata draga", "Un copac cu flori", "Ioane, Ioane", "Lasa-mi toamna pomii verzi"), din rock ("Banii vorbesc", "Daca ploaia s-ar opri") si un omagiu adus Laurei Stoica ("Un actor grabit").

Precizare
Niste Baieti, prin intermediul lui Gabi, au spus: "Noi nu parodiem, melodiile le-am ales cu grija si criteriul de selectie a fost unul singur: sa ne placa tuturor. «Un actor grabit» este un omagiu pe care il aducem Laurei Stoica, pe care noi am respectat-o foarte mult. Nu facem altceva decat muzica de voie buna cu distors si final glorios (heavy metal)".

DISCURI PENTRU PLAYER
Blind Guardian
TWIST IN THE MYTH. Este al optulea si cel mai recent album (aparut la 5 septembrie) al binecunoscutului grup german de power & epic metal. Editat de Nuclear Blast, acest disc (si multe altele aparute sub aceeasi egida) este disponibil in Romania la un pret prietenos (24 RON), prin intermediul Rocris Disc, licentiat exclusiv. Amanunte despre catalogul existent si ultimele noutati (audio & video) se pot afla de pe site-ul www.rocrisdisc.ro.


Eric Burdon
ATHENS TRAFFIC LIVE. In 2004, Burdon a scos excelentul album "My Secret Life", dupa care a pornit intr-un turneu de promovare in SUA si Europa. In urma acestui turneu a fost editat "Athens Traffic Live", ce contine un CD inregistrat in concert si un DVD cu trei videoclipuri inedite, interviu cu Eric Burdon etc. In concert, fostul solist al legendarului grup The Animals canta piese noi si hituri mai vechi, precum: "When I Was Young" si "Tobacoo Road".


Lacrimosa
FASSADE. Un formidabil album inregistrat in 2001 de celebrul grup din Germania, care a fost reeditat recent. Si pe acest disc, una dintre cele mai longevive formatii de goth-metal in activitate isi bazeaza forta pe Tilo Wolff si Anne Nurmi. Tilo (vocal, pian si alte instrumente) este principalul compozitor, reusind sa combine cu maiestrie rockul gothic cu secvente romantice de muzica clasica, in timp ce superba Anne canta (ocazional) cu vocea, dar la keyboards isi probeaza, cu adevarat, talentul.


Blackmore’s Night
CASTLES & DREAMS. Dupa succesul avut cu Deep Purple si Rainbow, cand si-a dobandit statutul de legenda rock, Ritchie Blackmore s-a retras din activitatea "comerciala" pentru marea sa pasiune: muzica Evului Mediu. Impreuna cu partenera sa de viata, Candice Night, Ritchie a inceput sa transpuna pe note misterele si magia perioadei renascentiste, concretizate in albume de exceptie. "Castles & Dreams" este un DVD dublu: primul e un concert recent si al doilea - materiale video diverse.


×