x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Directia 5

Muzica - Directia 5

de Alex Revenco    |    27 Oct 2006   •   00:00
Muzica  -  Directia 5

Simon Le Bon si Roger Taylor au fost impresionati de romani

Simon Le Bon si Roger Taylor au fost impresionati de romani

Pentru deschiderea spectacolului celei mai elegante formatii din showbizz-ul international a fost desemnata cea mai potrivita trupa din showbizz-ul romanesc: Directia 5. Familiarizati cu Sala Palatului (pe care au umplut-o singuri de atatea ori), Marian, Cristi & Co. au "incalzit" publicul de la inceput, reusind un recital inspirat pentru ceea ce avea sa urmeze, concertul Duran Duran.

DIN CULISE. Daca publicul a aplaudat si s-a bucurat de muzica Directiei 5, trebuie stiut ca si Simon Le Bon, Nick Rhodes, John si Roger Taylor au fost "pe faza" la "Superstar" si la celelalte melodii interpretate de ai nostri. Britanicii au fost in culise, de unde au urmarit recitalul, exclamand la sfarsit: "Great!". Dupa care Roger Taylor i-a rugat pe organizatori sa le trimita in SUA (urmatoarea destinatie a turneului) cateva CD-uri cu Directia 5. Oricum ar fi, faptul ca Duran Duran doreste sa asculte Directia 5 e de bine: un nume de top al muzicii britanice se intereseaza de un nume de top al muzicii din Romania, chiar daca intre "muzicile" celor doua tari diferenta e uriasa.

IN DI ANKA. Din 1998 pana acum, Directia 5 inseamna Marian Ionescu (lider, chitara bas, claviaturi), Cristi Enache (solist vocal), Nicu Dalaman (chitara lead) si Marius Keseri (tobe), dar la mijlocul anilor ’90 formatia (cu Toni Seicarescu - voce) a avut un prim contact cu muzica internationala. Prin colaborarea cu Tilt & Partners (si cu sprijinul Radio Contact), albumul "Pantofi de lac" a fost promovat si vandut in Romania, Belgia si Luxemburg. Extras de pe acest album, single-ul "In Di Anka" a reusit sa ajunga in Top 10 din Belgia.

DISCURI PENTRU PLAYER
Phoenix
LIVE AT SALA PALATULUI, OCTOMBRIE 2005. Este primul DVD din istoria formatiei, inregistrat cu prilejul concertului de lansare al celui mai recent album, "Baba Novak". Produs de Phoenix Records si distribuit de Sincron/Roton, materialul muzical cuprinde "raritati" (Cocosii negri, Paparuga, Vasiliscul si Aspida), vechi hituri (Vremuri, Strunga, Nunta), piese noi (Zori de zi, Baba Novak, Mila 2 de langa 3, Orujo, Orient Express, Apocalipsa), dar si Mugur de fluier, Negru Voda, Andrii Popa, care nu pot lipsi din nici un concert Phoenix.

Beatles
LOVE. Sir George Martin, producatorul legendarului grup din Liverpool, impreuna cu fiul sau, Giles Martin, au scotocit in intreaga arhiva Beatles, au ales materialul sonor si au scos acest disc, un hibrid DVD audio/DVD video, aparut la EMI. Discul, primul din istoria formatiei realizat atat in varianta stereo, cat si in 5.1 surround, contine 26 dintre cele mai cunoscute melodii semnate Lennon-Mc Cartney.

Directia 5
SATISFACTIE LIVE. Noul album al formatiei, aparut pe suport CD si DVD la Cat Music/Media Services, este inregistrarea concertului sustinut de Directia 5 la 17 februarie 2006, la Sala Palatului, in Bucuresti. "De ce nu mor stelele", "Poate tu", "Esti ingerul meu" si altele se gasesc atat pe CD cat si pe DVD. Diferenta dintre materialul video si cel audio o fac bonus track-ul "Stai, nu ma ocoli" (studio version) aflat pe CD, respectiv videoclipul "Cu bratele deschise", pe DVD.


Crize
...FOR THE DAMNED. Inainte de noul album (din 2007), trupa Crize isi lanseaza un EP multimedia, cu trei piese noi (Evil, Letter From God, Forever Yours) si un videoclip. Shole - solist vocal, Karlos - chitara, MirCha - sounds, Dragosh - chitara bas si VTS - tobe au facut un cadou fanilor, dandu-le posibilitatea sa downloadeze piesele amintite mai sus de la myspace (http://www.myspace.com/ crizeband), alte informatii despre trupa fiind disponibile la www.crize.ro. Noul clip poate fi vizionat atat la www.myspace.com, cat si pe www.youtube.com .


×
Subiecte în articol: direcţia