x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Muzica - Robbie no1

Muzica - Robbie no1

de Alex Revenco    |    24 Noi 2006   •   00:00
Muzica  -  Robbie no1

Robert Peter Williams s-a nascut la 13 februarie 1974 in Burslem, Stoke-on-Trent, Marea Britanie

Robert Peter Williams s-a nascut la 13 februarie 1974 in Burslem, Stoke-on-Trent, Marea Britanie

Potrivit unui sondaj efectuat de BPI (British Phonographic Institute) piata muzicala europeana e dominata de artistii britanici, iar in clasamentul celor mai bine vandute 5 albume din acest an, Robbie Williams este prezent cu doua. "Greatest Hits" ocupa prima pozitie si "Intensive Care" e pe trei, ambele cu vanzari ce depasesc 10 milioane de unitati, o cifra remarcabila pentru Europa.

TREI PREMII. BPI si Institutul international de statistica din industria fonografica au acordat recent Discul de Platina artistilor care au reusit sa vanda, in 2006, un milion (sau mai mult) de discuri. Dintre acestia cel mai tare a fost Robbie Williams, cu trei premii: pe langa cele doua CD-uri mentionate anterior el a luat Platinul Award si pentru cel mai recent disc, intitulat "Rudebox", care in prima saptamana de la lansare a avut vanzari de peste 2 milioane de exemplare. James Blunt, Coldplay si Madonna ocupa celelalte pozitii din Top 5, cu cei mai bine vanduti artisti britanici. Cu prilejul decernarii premiilor, presedintele BPI, Peter Jamieson a spus: " Aceste vanzari confirma faptul ca muzica britanica traverseaza o noua perioada de aur... succesele de acum le prefigureaza pe cele viitoare, cand revelatiile de azi - Arctic Monkeys, Snow Patrol, Corinne Bailey Rae, Keane sau Razorlight - vor deveni certitudini."

SUCCES. In anii ‘90 Robbie si-a inceput cariera in grupul Take That, pe care l-a parasit in 1995. Dupa care a devenit cel mai de succes artist solo din istoria Marii Britanii: opt albume nr. 1 si 60 de milioane de discuri vandute.

" In muzica pop, multi homosexuali pretind ca sunt hetero. Eu initiez campania celor normali care pretind ca sunt gay"
Robbie Williams

DISCURI PENTRU PLAYER
Eric Clapton & JJ Cale
The Road To Escondido. Poate fi considerat "discul lui JJ Cale" care a compus 11 dintre cele 14 piese ale albumului, aparut pe 7 noiembrie la Warner Music. Pentru Clapton, "The Road To Escondido" inseamna o reintoarcere la "radacini", avand in vedere ca de-a lungul carierei a preluat de la Cale "After Midnight", "Cocaine", "I’ll Make Love To You Anytime", "Travelin’ Light", transformandu-le in hituri. La acest excelent album au contribuit 4 basisti, 4 tobosari, 3 percutionisti si inca 5 chitaristi.
The Corrs
Dreams: The Ultimate Corrs Collection. O compilatie cu 20 dintre cele mai reusite compozitii ale familiei Corr, compusa din Andrea (voce), Sharon (vioara), Caroline (tobe) si Jim (chitara, clape). Alaturi de mari hituri ale formatiei ("Summer Sunshine", "Angel", "Long Night") pe album mai sunt "Ruby Tuesday" celebra compozitie Rolling Stones cu Ronnie Wood -special guest - la chitara, "When The Stars Go Blue"- featuring Bono (U 2), "I Know My Love"- featuring The Chieftains etc.

Staind
The Singles 1996-2006. La 14 noiembrie, trupa Staind a scos pe piata primul best of din cariera, CD-ul fiind acompaniat de un DVD "Staind: the videos", lansat simultan. Printre hiturile de pe aceasta compilatie se numara "It""s Been Awhile," "For You," "So Far Away" si "Right Here". In plus pe CD se gasesc si cateva piese inedite cum ar fi: "Comfortably Numb"- cover dupa Pink Floyd, "Nutshell" - dupa Alice in Chains, "Sober" (cover dupa Tools), plus o versiune acustica a piesei "Everything Changes".

Laura Pausini
Io Canto/ Yo Canto. Cea mai populara artista din Italia a lansat la 14 noiembrie un nou material, in versiune italiana si spaniola. Albumul contine 16 hituri italiene celebre, Laura avandu-i ca invitati pe Juanes cu care interpreteaza piesa "Mi libre cancion" si pe Tiziano Ferro in duetul "No me lo puedo explicar". Primul single al albumului (aparut la Warner) este "Io canto", un cover dupa piesa lui Riccardo Cocciante, din 1979.

×